Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια στο Λίβανο λόγω λανθασμένης πληροφορίας

Σοβαρά επεισόδια στο Λίβανο λόγω λανθασμένης πληροφορίας

Ταραχές ξέσπασαν στη νότια Βηρυτό εξαιτίας μιας φήμης ότι σκοτώθηκαν Λιβανέζοι όμηροι στη Συρία

Δεκάδες Σύροι απήχθησαν και οι περιουσίες τους λεηλατήθηκαν στα νότια της Βηρυτού μετά τη λανθασμένη πληροφορία που μετέδωσαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης ότι έντεκα σιίτες προσκυνητές που απήχθησαν τον Μάιο στη βόρεια Συρία έχουν σκοτωθεί, όπως ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI.

Σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή, συγγενείς και γείτονες των Λιβανέζων που είχαν απαχθεί στη Συρία βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να παρενοχλούν τους Σύρους και να καταστρέφουν τις περιουσίες τους, όταν διαδόθηκε η φήμη ότι τέσσερις από τους απαχθέντες προσκυνητές είχαν σκοτωθεί.

Το ΑΝΙ διευκρίνισε ότι στη συνέχεια βγήκαν στους δρόμους και ένοπλοι άνδρες. “Ορισμένοι λεηλατούσαν καταστήματα, κατέστρεψαν οχήματα σε εκθέσεις αυτοκινήτων και απήγαγαν δεκάδες Σύρους. Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου”, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Νωρίτερα, η συριακή αεροπορία είχε βομβαρδίσει την πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 και να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζει τις αναφορές της σε μαρτυρίες ντόπιων ακτιβιστών, μεταξύ των κτιρίων που χτυπήθηκαν ήταν και εκείνο όπου βρίσκονταν οι Λιβανέζοι όμηροι, ορισμένοι εκ των οποίων τραυματίστηκαν σοβαρά.

Διαβάστε
Συρία: Βίντεο από την έκρηξη κοντά σε ξενοδοχείο στη Δαμασκό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε