Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Συγχαρητήρια στον Λιού Σιαομπό απο 7 Κινέζους διανοούμενους

“Λάβαρο της μή βίας στην Κίνα” χαρακτηρίζουν τον κινέζο διαφωνούντα επτά κινέζοι διανοούμενοι που υπογράφουν επιστολή με την οποία συγχαίρουν τον Λιού Σιαομπό για το Νόμπελ Ειρήνης. 

Τονίζοντας πως η Επιτροπή των Νόμπελ απένειμε το βραβείο στον κινέζο διαφωνούντα “για τις συνεχείς και μη βίαιες προσπάθειές του υπέρ των δικαιωμάτων των ανθρώπων”, οι επτά διανοούμενοι εκτιμούν πως “η Κίνα πρέπει να αποφύγει μια βίαιη επανάσταση”.

 Το βραβείο “είναι μια ελπίδα και ένα στήριγμα για την ειρηνική μεταμόρφωση της Κίνας”, επισημαίνεται στην επιστολή, την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων η οικολόγος Ντάι Τσινγκ και ο οικονομολόγος Μάο Γιούσι.

 “Στο θέμα της μεταρρύθμισης του πολιτικού συστήματος οι ηγέτες πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία και να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα που θα δείχνουν ότι είναι ειλικρινείς στις δεσμεύσεις τους για μια ειρηνική εξέλιξη”, συνεχίζει η επιστολή.

 “Ο Λιού Σιαομπό είναι το λάβαρο της μη βίας στην Κίνα. Θα συμβάλλει θετικά στην ειρηνική μεταμόρφωση της χώρας”, υπογραμμίζουν.

 “Αυτή την στιγμή υπογράφουμε μόνο εμείς οι επτά, όμως πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα προστεθούν και άλλες προσωπικότητες σε αυτήν την έκκληση”, τόνισε η Ντάι Τσινγκ.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε