Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Συναγερμός στα Σκόπια – Χωρίς ρεύμα μέσα στη βαρυχειμωνιά

“Kρίσιμη” χαρακτήρισε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ την κατάσταση στον ηλεκτροενεργειακό τομέα της χώρας εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία προκαλείται από το ψύχος των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε από σήμερα το μεσημέρι, και μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, περιορισμούς στις εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς η χώρα αδυνατεί να καλύψει την εγχώρια ζήτηση.

“Η απόφαση της κυβέρνησης να χαρακτηριστεί κρίσιμη η κατάσταση στον ηλεκτροενεργειακό τομέα οφείλεται στη σοβαρή δυσλειτουργία του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στην αδυναμία εισαγωγής ρεύματος” δήλωσε ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ Βλάντιμιρ Πέσεφσκι.

Οι ελλείψεις στην ηλεκτρική ενέργεια στην ΠΓΔΜ οφείλονται κυρίως στη ραγδαία αύξηση της κατανάλωσης ρεύματος τις τελευταίες ημέρες, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, δεν πρόκειται προς το παρόν να επιβληθούν περιορισμοί στην κατανάλωση ρεύματος από τα νοικοκυριά, ούτε να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος.

Παρ΄όλα αυτά, η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ επέβαλε περιορισμούς στο φωτισμό δρόμων, πάρκων και διαφημιστικών πινακίδων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε