Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα πυρά ήταν… φιλικά και δεν απολογούνται – Έξαλλοι οι Λίβυοι αντάρτες με το ΝΑΤΟ

ΦΩΤΟ REUTERS

Από την ημέρα που άρχισε η επιχείρηση κατά του Καντάφι, δυτικές δυνάμεις και Λίβυοι αντάρτες ήταν στην ίδια πλευρά. Φαίνεται, όμως, ότι τώρα τα πράγματα αλλάζουν.

Η άρνηση του ΝΑΤΟ να απολογηθεί για την αεροπορική επίθεση κοντά στην Μπρέγκα, από την οποία –σύμφωνα με την πλευρά των ανταρτών- έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε μαχητές των αντικαθεστωτικών και καταστράφηκαν άρματα μάχης έφερε τη ρήξη.

«Είστε με τον Καντάφι» εξαπέλυσαν επίθεση οι εκπρόσωποι των ανταρτών, την ώρα που το ΝΑΤΟ αρνείται να ζητήσει συγγνώμη για την «κατά λάθος» επίθεση σε κονβόι ανταρτών που μετακινούνταν από την Ατζνταμπίγια.

Ο υποναύαρχος Ρασελ Χαρντινγκ, αναπληρωτής διοικητής των επιχειρήσεων, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν ήταν ενήμερο για την πορεία των ανταρτών. Τόνισε δε ότι οι γρήγορες μετακινήσεις των αντικαθεστωτικών δυνάμεων ανάμεσα σε Μπρεγκα και Ατζνταμπίγια έκαναν δύσκολο για τους πιλότους να αναγνωρίσουν τους στόχους!

Σύμφωνα πάντως με τον διοικητή των ανταρτών, στρατηγό Αμπντούλ Φαταχ Γιουνίς, το ΝΑΤΟ είχε ενημερωθεί για τη μετακίνηση των βαρέων αρμάτων μάχης Τ55 και Τ72 από τη Βεγγάζη προς τη Μπρεγκα.

Ο Καντάφι μεταμφιέζει τους στρατιώτες του!

Πολιτικά αυτοκίνητα επιστρατεύει το καθεστώς Καντάφι για να μεταφέρει στρατιώτες θέλοντας, προφανώς, να αποφύγει τις… κακοτοπιές! Ρεπορτάζ του Sky News αναφέρει ότι σε σημεία ελέγχου ο απεσταλμένος του είδε ολοκαίνουργια αυτοκίνητα να μεταφέρουν στρατιώτες, ημιφορτηγά να μεταφέρουν όπλα και να συνοδεύονται από στρατιωτικά φορτηγά, που είχαν βαφτεί και είχαν καλυφθεί με χόρτο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε