Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

«Το ΔΝΤ είναι αναποτελεσματικό»

Λάβρος κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, κατήγγειλε την «παντελή αναποτελεσματικότητά του» και απέκλεισε πιθανή μελλοντική συνεργασία.

Ο Έκτορ Τίμερμαν έβαλλε κατά του ΔΝΤ, τονίζοντας πως δε στάθηκε ικανό ούτε την οικονομική κρίση να αποτρέψει και σημείωσε πως όσο το Ταμείο δεν κάνει μεταρρυθμίσεις, αποκλείεται οποιαδήποτε μελλοντική συνεργασία με το Μπουένος Άιρες.

Επανέλαβε την πρόθεση της Αργεντινής να αποπληρώσει το εθνικό χρέος τωμ 7,5 δισ. ευρώ προς τη «Λέσχη του Παρισιού», που συνδιευθύνεται από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και ευρωπαϊκά κράτη και απέκλεισε ρητά, η οποιαδήποτε μεσολάβηση του ΔΝΤ.

Οι δηλώσεις του Τίμερμαν ήρθαν ως απάντηση στην προτροπή του ΔΝΤ «να εποπτεύει στα δημόσια οικονομικά του Μπουένος Αϊρες, ανά πενταετία», την ώρα που η Αργεντινή είναι η μοναδική χώρα του G20, που «αποκηρύσσει» το ΔΝΤ γενικώς και το θεωρεί υπεύθυνο για την κοινωνική αναταραχή της διετίας 2001,2002.

Σημειώνεται πάντως ότι η Λέσχη του Παρισιού αρνείται να έλθει σε συμφωνία με το Μπουένος Αϊρες, αν η κυβέρνηση της Αργεντινή δε δεχτεί την εποπτεία του ΔΝΤ.

Στον προϋπολογισμό του 2011, όπως δημοσιοποιήθηκε ήδη, δεν υπάρχει η παραμικρή μνεία του χρέους της χώρας προς τη Λέσχη του Παρισιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε