Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρόμος, απελπισία και εννιά νεκροί στη Λόρκα – Φοβούνται ακόμη και να κοιμηθούν

ΦΩΤΟ REUTERS

Κάθε ώρα, κάθε λεπτό που περνά, ο πανικός αυξάνεται. Κάθε μετασεισμός σκορπίζει πανικό. Ο αριθμός των νεκρών από τα φονικά Ρίχτερ μεγαλώνει και η Ισπανία θρηνεί.

Οι εικόνες που μεταφέρουν στα πέρατα του κόσμου οι φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά δίκτυα από την πόλη Λόρκα, όπου την Τετάρτη σημειώθηκε διπλή σεισμική δόνηση αποτυπώνουν, όσο μπορούν, τον πόνο και την απελπισία των κατοίκων που σε μια στιγμή έχασαν τα πάντα. Από τους δικούς τους ανθρώπους μέχρι τα σπίτια τους.
PELIGRO...SO=επικίνδυνο - ΦΩΤΟ REUTERS

Ο νεότερος απολογισμός των αρχών έφτασε τους εννέα αλλά πολλοί φοβούνται πως θα αυξηθεί. 130 είναι οι τραυματίες, ενώ οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται. Όσο για τους επιζώντες; Ζουν το δικό τους δράμα. Φοβούνται να κοιμηθούν, φοβούνται να μπουν στα σπίτια τους, στέκονται στην ουρά για να φάνε ή να πιουν νερό. Κυκλοφορούν στους δρόμους τυλιγμένοι με κουβέρτες, ξαπλώνουν στο χώμα, προσπαθούν να συνεχίσουν.
Ισοπεδωμένη πόλη - ΦΩΤΟ REUTERS
Δυο τσάντες με τα απαραίτητα και το κράνος στο κεφάλι υπό το φόβο νέου σεισμού - ΦΩΤΟ REUTERS
Τα σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα, είναι πέρα για πέρα επικίνδυνα, όπως αναφέρουν οι επιγραφές των συνεργείων που τα επιθεώρησαν. Ακόμη και για να μπουν οι ένοικοί τους να πάρουν κάποια απαραίτητα πράγματα, φορούν κράνη.
Περίπου 15.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εξαιτίας του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ και του μετασεισμού που ακολούθησε.
Τυλιγμένοι με τις κουβέρτες, περιμένουν στη σειρά για λίγο νερό και λίγο φαγητό - ΦΩΤΟ REUTERS
Κατεστραμμένο το καμπαναριό - ΦΩΤΟ REUTERS
Σημεία διανομής τροφίμων δημιουργήθηκαν σε πάρκα και στρατιώτες έστησαν ένα προσωρινό καταυλισμό με σκηνές για 3.000 ανθρώπους.


Μια ημέρα μετά την τραγωδία, στην περιοχή βρέθηκε η υπουργός Άμυνας, Καρμε Τσαθόν, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να βρεθούν κοντά στους πληγέντες ο πρίγκιπας της Ισπανίας, Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισπανία: Βίντεο ντοκουμέντο την ώρα του σεισμού

Ο σεισμός χτύπησε την Ισπανία αντί για την Ιταλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε