Παρασκευή, 10 Μαΐ
17oC Αθήνα

Χάνει τη δημοτικότητά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Παράλληλα, αυξήθηκε και το ποσοστό των δυσαρεστημένων φτάνοντας στο ρεκόρ του 58%, έναντι 55% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Η δημοτικότητα του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα λόγω της έντασης στους κόλπους της πλειοψηφίας της Δεξιάς. Ήδη η δημοτικότητά του έπεσε στο 37%, το χαμηλότερο επίπεδο αφότου επέστρεψε στην εξουσία το 2008, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Αξιοσημείωτο είναι το πόσο μειώνεται ανά μήνα το ποσοστό των ικανοποιημένων από τον πρωθυπουργό κ. Μπερλουσκόνι: 48% τον Ιανουάριο, 46% τον Φεβρουάριο, 44% τον Μάρτιο, 41% τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο,39% τον Σεπτέμβριο και 37% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε από 15-17 Οκτωβρίου σε χίλιους πολίτες από το Ινστιτούτο IPR για την καθημερινή εφημερίδα “Ρεπούμπλικα”.

“Η σφυγμομέτρηση δείχνει τη φωτογραφία ενός πρωθυπουργού που πληρώνει όλο και περισσότερο τις εσωτερικές τριβές στην κυβέρνησή του κυρίως με τους επαναστάτες του Τζιανφράνκο Φίνι”, προέδρου της Κάτω Βουλής, γράφει η εφημερίδα σε σχετική ανάλυσή της.

Οι ασυμφωνίες των δύο ανδρών έφτασαν στο χειρότερο σημείο τους τον Ιούλιο όταν ο κ. Μπερλουσκόνι έδιωξε τον κ. Φίνι επικεφαλής του βασικού κόμματος της κυβερνητικής συμμαχίας γιατί δεν τον υποστήριζε πλέον στις διάφορες αποφάσεις του.

Ο κ. Φίνι με καμιά σαρανταριά βουλευτές και γερουσιαστές δημιουργούν ένα νέο κόμμα το “Μέλλον και Ελευθερία για την Ιταλία” και το οποίο πιστώνεται από διάφορες δημοσκοπήσεις με τουλάχιστον 6%-7% της πρόθεσης ψήφου των Ιταλών, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στον ιταλό πρωθυπουργό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε