Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπερβολικοί οι φόβοι για την Ισπανία, λέει το Παρίσι

Υπερβολικοί οι φόβοι για την Ισπανία, λέει το Παρίσι

Οι φόβοι που εκφράζονται τις τελευταίες ημέρες στις διεθνείς αγορές σχετικά με την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Ισπανίας είναι “υπερβολικοί”, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης και υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πεκρές.

“Θεωρούμε τους φόβους που εκφράζονται σήμερα για την οικονομική υγεία της Ισπανίας υπερβολικούς”, δήλωσε η Πεκρές ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι διεξάγει μια θαρραλέα, απαραίτητη διαρθρωτική μεταρρύθμιση, που θα βελτιώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης της Ισπανίας και θα προκαλέσει την ισπανική ανάκαμψη”, πρόσθεσε.

“Είναι φανερό πως οι ανησυχίες που εκφράζονται για την Ισπανία προέρχονται κυρίως από το γεγονός ότι η Ισπανία, η οποία έπρεπε πέρυσι να μειώσει το έλλειμμά της στο 6%, δεν μπόρεσε (…) να πραγματοποιήσει τη δημοσιονομική ισορροπία της παρά στο 8%”, συνέχισε η υπουργός Προϋπολογισμού μιλώντας στους δημοσιογράφους.

“Αυτό είναι και για τους Γάλλους μια επιπλέον απόδειξη της σημασίας που έχει η τήρηση των δεσμεύσεων για μείωση των ελλειμμάτων”, υπογράμμισε η Πεκρές. “Σήμερα, η ανάκαμψη των δημόσιων οικονομικών είναι πρώτη προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισπανία: το νέο «μαύρο» πρόβατο της Ευρώπης – Το ΔΝΤ στην πόρτα της Μαδρίτης!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε