Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Eurovision 2018: Συναντήσεις για τον «ελληνικό τελικό»

Eurovision 2018: Συναντήσεις για τον «ελληνικό τελικό»

Καθοριστικές θα είναι οι συναντήσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες μεταξύ στελεχών της ΕΡΤ και των δισκογραφικών εταιρειών που έχουν πάρει… προς το παρόν το «πράσινο φως» για να συμμετέχουν στον «ελληνικό τελικό».

Και λέω «προς το παρόν» καθώς ναι μεν από την οργανωτική επιτροπή έχουν επιλεγεί τρία τραγούδια για να διαγωνιστούν διεκδικώντας το «εισιτήριο» για τη Λισαβόνα αλλά πρέπει πρωτίστως να διασφαλίσουν στην ΕΡΤ ότι θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι την επόμενη βδομάδα εκπρόσωποι των δισκογραφικών εταιρειών (SPIDER MUSIC με το συγκρότημα «Χοροσταλίτες», SPICY MUSIC με την Αρετή Κετιμπέ, PANIK MUSIC με τη Γιάννα Τερζή) θα συναντηθούν με την οργανωτική επιτροπή της ΕΡΤ και στην οποία θα ενημερωθούν για τις υποχρεώσεις τους, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο.

Για να μην ακούσει για ακόμα μία φορά τα… σχολιανά της η δημόσια τηλεόραση θα καταστήσει σαφές στις δισκογραφικές εταιρείες ότι αν θέλουν να συμμετέχουν στον «ελληνικό τελικό» θα πρέπει να καλύψουν το κόστος παραγωγής του βίντεο κλιπ που θα σταλεί στην EBU, το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής της ελληνικής αποστολής στη Λισαβόνα καθώς και πλάνο με το τι σκοπεύουν να κάνουν για την προβολή του τραγουδιού στο εξωτερικό.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι στα «έξοδα της ελληνικής αποστολής» δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά για τους εργαζόμενους και συνεργάτες της ΕΡΤ (όπως των παρουσιαστών που ας ελπίσουμε ότι θα είναι πάλι ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου) αλλά μόνο των διαγωνιζομένων και των συνεργατών τους. Με αυτό τον τρόπο η ΕΡΤ θα διασφαλίσει ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο δεν θα δαπανήσει χρήματα από το ταμείο της ώστε να βρεθεί και πάλι στο «μάτι του κυκλώνα» με σχόλια για «σπατάλη για… πανηγυράκια»!

Μετά λοιπόν τις συναντήσεις της επόμενης βδομάδας οι δισκογραφικές εταιρείες θα έχουν περίπου 15 ημέρες για να προσκομίσουν εγγράφως ότι θα καλύψουν τα προαναφερόμενα και όσες από αυτές το κάνουν θα πάρουν το «εισιτήριο» για τον «ελληνικό τελικό» όπου θα διεκδικήσουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο διαγωνισμού τραγουδιού. Αν κάποια από αυτές δηλώσει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί τότε δεν θα λάβει μέρος στον «ελληνικό τελικό», ενώ αν δηλώσουν όλες αδυναμία τότε δεν αποκλείεται η ΕΡΤ να πάει σε απευθείας ανάθεση, είτε ακόμα και να πάρει την απόφαση να μην συμμετέχει η χώρα μας στο διαγωνισμό…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις