Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Αθλητική δικαιοσύνη: Η διαχρονική… πόρνη του ποδοσφαίρου

Οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού είναι συγκλονιστικές.

Οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού είναι συγκλονιστικές. Τα ονόματα ηχηρά. Και τα κέρδη τεράστια. Πάνω από όλα αυτά πλανάται ένα ερώτημα. Θα γίνει στην Ελλάδα ότι έγινε π.χ. στην Ιταλία όπου ιστορικές ομάδες όπως η Γιουβέντους έπεσαν στη β΄ κατηγορία και μεγαλοπαράγοντες πήγαν φυλακή ή εδώ όλα θα ξεχαστούν και θα κουκουλωθούν;

Χρόνια τώρα στο χώρο του ποδοσφαίρου βασιλεύει η ατιμωρησία. Η αθλητική δικαιοσύνη όχι μόνο δε βοήθησε στην εξυγίανση αλλά εξέθρεψε τη διαφθορά και τη βία. Με ξεδιάντροπες αποφάσεις εφάρμοσε το δίκαιο του ισχυρού και όχι το δίκαιο του ελληνικού κράτους. Παρήγαγε με την ατιμωρησία που καθιέρωσε τη διαφθορά. Ανέχθηκε την ύπαρξη και τη λειτουργία απατεώνων στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τους χάιδεψε κάθε φορά που έφτασαν ενώπιον της επειδή ασχημόνησαν  μέσα ή έξω από γήπεδα. Έγινε προστάτης και όχι τιμωρός τους. Κατέστη έτσι ένας από τους πιο απαξιωμένους θεσμούς στη χώρα. Αν λοιπόν είναι αυτή που θα καταλογίσει ευθύνες και ποινές στους κατηγορούμενους έχουμε όλοι κάθε λόγο να αναρωτιόμαστε αν θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Ή μάλλον έχουμε κάθε λόγο να είμαστε σίγουροι ότι δε θα τιμωρηθούν.

Και αν όντως μας ενδιαφέρει η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να συμπεριληφθούν στις διώξεις- εκτός από τους παράγοντες, παίκτες κλπ που θα βρεθούν εμπλεκόμενοι- και τα περισσότερα από τα στελέχη που…απένειμαν αθλητική δικαιοσύνη την τελευταία δεκαετία. Επίσης η αποτυχία στην αποστολή τους είναι τέτοια που τουλάχιστον θα έπρεπε να σταματήσει η προαγωγή τους και να “παροπλιστούν”. Θα είναι ο μόνος τρόπος για να μην ξαναγίνουν οι δίκες παρωδία που “λέρωσαν” την έννοια της δικαιοσύνης.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε