Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Δεύτερο τέστ…πιο απογοητευτικό

Δύο μέρες μετά την εξαγγελία των μέτρων και αναρωτιέμαι τι έχει επιτύχει η κυβέρνηση εκτός

 Δύο μέρες μετά την εξαγγελία των μέτρων και αναρωτιέμαι τι έχει επιτύχει η κυβέρνηση εκτός απο το να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί.
Λεφτά απο τους ευρωπαίους δεν παίρνουμε. Το επιτόκιο που δανειστήκαμε παρέμεινε υψηλότατο. Η κερδοσκοπόα στο εσωτερικό ζει και βασιλεύει, αφού κανείς δεν ελέγχει. Θα διαβάσατε στα ρεπορτάζ του ΝewsΙt οτι η αμόλυβδη έχει φτάσει να πωλείται ακόμα και 1,55 (!) ευρώ, ενώ ήδη κάποιοι άρχισαν να εισπράττουν τον αυξημένο ΦΠΑ που κανονικά θα ισχύσει απο τις 15 Μαρτίου.

Τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ με έκδηλη νευρικότητα αλληλοκατηγορούνται. Ειναι χαρακτηριστική η σφοδρή επίθεση που άκανε στη Βουλή ο Χ. Παπουτσής κατα του υφυπουργού οικονομικών Φ. Σαχινίδη, αλλα και το χθεσινό έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Γ. Παπακων/νου και τη Λ. Κατσέλη για τις τιμες των φαρμάκων.

Κι αν όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα, η αντίδραση των ξένων αγορών ηταν απογοητευτική. Ο πρωθυπουργός επιμένει να ζητά πολιτική στήριξη για να δανειστούμε με χαμηλότερα επιτόκια. Στήριξη που προφανώς δεν πρέπει να περιορίζεται σε μια γενικόλογη δήλωση, αλλά σε ουσιαστική παρέμβαση προς τις τράπεζες τους, να απορροφίσουν τα ελληνικά ομόλογα με λογικό spread.
Θα μας τη δώσουν η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζι; Στην Ισπανία το εκαναν. Χθες που εμείς δανειστήκαμε με 6,3%, η Ισπανία, που θεωρείται ο επόμενος στόχος, δανείστηκε -μετα απο γερμανική παρέμβαση- με μόλις 3%!

‘Ολα τα παραπάνω κατατείνουν σε ενα ερώτημα. Πόσο μελετημένα είναι τα μέτρα και η στρατηγική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση?

Και αλήθεια, ποιο θα ειναι το κόστος για τη χώρα και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό εαν αποδειχθεί οτι όσα δυσβάσταχτα μας επέβαλε δεν θα ειναι αποτελεσματικά?

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε