Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Επιτέλους. Ο Κ. Καραμανλής μίλησε!

Ο επί πέντε χρόνια πρωθυπουργός της χώρας αισθάνθηκε την ανάγκη να πει κάτι προς τους Ελληνες πολίτες.

Ο επί πέντε χρόνια πρωθυπουργός της χώρας εννέα μήνες μετά την ήττα του αισθάνθηκε την ανάγκη να πει κάτι προς τους Ελληνες πολίτες.  Αλλωστε του το ζητούσαμε όλοι. Ολοι περιμένουμε να ακούσουμε τη δική του εξήγηση για όσα περνάμε.

Γιατί παρέδωσε την οικονομία μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης σε τέτοια τραγική κατάσταση ώστε να χρειαστεί η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ για να μη χρεωκοπήσουμε;

Γατί άφησε το έλλειμα να εκτραχυνθεί σε τέτοιό βαθμό; Γιατί έστελνε ψευδή στοιχεία στην Ε.Ε; Γιατί από το “σεμνά και ταπεινά”, φτάσαμε στα σκάνδαλα, στο μεγάλο φαγοπότι των αποθεματικών των ταμειών, στο Βατοπέδι, στους χιλιάδες χαριστικούς και εν τέλη παράνομους διορισμούς και πολλά ακόμα; Γιατί τελοσπάντων γύρισε τη ζωή μας τόσα χρόνια πίσω και γιατί υπονόμευσε το μέλλον των παιδιών μας;

Απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμα περιμένουμε από τον πρώην πρωθυπουργό. Αυτός όμως μέχρι σήμερα δεν είχε μιλήσει. Παρέμενε σιωπηλός και όπως μας έλεγε το περιβάλλον του περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Κάποιοι βέβαια αισθανόμασταν ότι απλώς επαναλάμβανε τον κακό εαυτό του. Κλεισμένος στον κόσμο του, απομωνομένος και αποκομένος από την κοινωνία έμοιαζε να μας αντιμετωπίζει με την ίδια απαξία και βαρεμάρα όπως και τότε που ήταν πρωθυπουργός. Τότε που προσάρμοζε τις ανάγκες της χώρας στους δικούς του ρυθμούς αντι να κάνει το αντίθετο. Τότε που αγνοούσε και περιφρονούσε την πραγματικότητα όταν του τάραζε τη γαλήνη ακόμα και αν -κατά κυριολεξία-καιγόταν ο τόπος.

Τότε που άφηνε το χρόνο να περνά χωρίς να παίρνει αποφάσεις. Οι συνεργάτες του μας έλεγαν ότι δεν πράττει ποτέ εν θερμώ. Η αλήθεια ήταν στο πρώτο μέρος της ρήσης. Δεν έπραττε. Ούτε εν θερμώ ούτε εν ψυχρώ.
Για όλα αυτά περιμένουμε τον Κ. Καραμανλή να μιλήσει. Να υπερασπίσει αν μη τι άλλο τον όνομα του. Να πει κι αυτός τι πήγε στραβά. Να πει μια συγνώμη.

Και μίλησε. Αλλά όχι για όλα αυτά που απασχολούν εμάς. Μίλησε για αυτό που απασχολεί εκείνον και την παρέα του. Μίλησε για να υπερασπίσει έναν από εκείνους που διόρισε να κάνει αντ’ αυτού τη δουλειά που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός.

Αισθάνθηκε την ανάγκη να βγάλει ανακοίνωση για το Γ. Αγγέλου. Οχι για τους έλληνες πολίτες. Και κάποια από αυτά που λέει ίσως να έχουν και ψήγματα αλήθειας. Τον κ. Αγγέλου δεν τον γνώρισα ποτέ. Δεν του έχω μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο. Διακρίνω όμως ότι κατηγορείται για κάτι από το οποίο δεν είχε προσωπικό όφελος. Είναι προφανές πως ότι έκανε δεν το έκανε για να πλουτίσει. Ισως η ψυχοσύνθεση του, ίσως η ελπίδα που αναζητούσε για την ασθένεια του ή ποιός ξέρει τι άλλο τον οδήγησαν στην προάσπιση των συμφερόντων του Εφραίμ.

Αρα οι αυστηρότατοι όροι που του επιβλήθηκαν έχουν πολιτικά κίνητρα αφού είναι προφανές ότι δεν είναι ύποπτος φυγής. Το ότι όμως ο Αγγέλου βρισκόταν σε μια τόσο καίρια θέση οφείλεται σε αυτόν που τον διόρισε εκεί. Δηλαδή στον Κ. Καραμανλή. Και εκείνος αντί απολογίας για όλα τα παραπάνω, ακόμα και το διορισμό του κ. Αγγέλου,εμφανίστηκε και…διωκόμενος!

Ισως ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει να συνειδητοποιήσει ότι ηγήθηκε μιάς από τις χειρότερες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Τα δεινά της οποίας θα πληρώνουμε για χρόνια.

Ενώ εκείνος θα ασχολείται μακαρίως με τα χόμπι του…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε