Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Γιατί “τρώει” τόσο ξύλο η Τίνα;

Για πολλοστή φορά η Τ. Μπιρμπίλη διαφοροποιήθηκε χθες από ένα

Για πολλοστή φορά η Τ. Μπιρμπίλη διαφοροποιήθηκε χθες από ένα σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Είπε ανοιχτά ότι διαφωνεί με ρύθμιση για τα αυθαίρετα τύπου …”ημιυπαίθριοι” γιατί θα έχει μόνο εισπρακτική λογική.

Αρκετά από τα “παπαγαλάκια” των εργολάβων και των υπολοίπων που πλουτίζουν από το “μαύρο χρήμα” και κατάντησαν την Ελλάδα όπως είναι σήμερα έπεσαν να τη φάνε.

Προφανώς γιατί είπε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή δεν μπορείς όταν έχεις μια οικονομική δυσκολία να κοροϊδεύεις και να επιβραβεύεις την παρανομία προκειμένου να εισπράξεις κάμποσα εκατομμύρια ευρώ. Γιατί τότε δεν παράγεις κράτος αρχών αλλά διαιωνίζεις τη νοοτροπία που παρήγαγε το σημερινό χάλι παραβιάζοντας ακόμα και τον υπέρτατο κώδικα δηλαδή το Σύνταγμα.

Έτσι άρχισαν τα σενάρια για το πως η Μπιρμπίλη θα αντικατασταθεί στον επικείμενο ανασχηματισμό, πως θα εξαναγκασθεί σε παραίτηση κλπ, κλπ, κλπ.

Δεν ξέρω τι από όλα αυτά θα συμβεί και αν θα συμβεί. Ξέρω όμως ότι αυτή η αντισυμβατική για τα κλασικά πρότυπα της υπουργού γυναίκα ,που πάει στα υπουργικά συμβούλια με ψαράδικο παντελόνι και σακίδιο, αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι είναι διαφορετική από τους περισσότερους συναδέλφους της πολιτικούς όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά κυρίως στη νοοτροπία.

Δείχνει να μην είναι η επαγγελματίας πολιτικός που νοιάζεται για το πολιτικό κόστος. Δε μετρά αν θα δυσαρεστήσει τον Παπακων/νου, το Ραγκούση ή κάποιον άλλο “κολλητό” του πρωθυπουργού.

Ίσως πει κάποιος -κι όχι άδικα-ότι κι αυτή ως “κολλητή” του Γιώργου έχει προστασία.

Σε κάθε περίπτωση όμως δείχνει ότι δε λειτουργεί με γνώμονα το πολιτικό κόστος, τη διατήρηση της υπουργικής καρέκλας, και το να είναι “αρεστή” και βολική στο σύστημα.

Πήγε κόντρα σε βαριά συμφέροντα στο ζήτημα της απελευθέρωσης της ενέργειας. Κάποιοι άλλοι στη θέση της θα είχαν εξασφαλίσει τα …γηρατειά τους και πολυετή πολιτική σταδιοδρομία λόγω προνομιακής προβολής από τα μ.μ.ε. των επιχειρηματιών αυτών.

Πήγε κόντρα στην πρόθεση των Ραγκούση-Παπακων/νου για να φορολογήσουν δύο φορές τους ημιυπαίθριους και δικαιώθηκε.

Δέχθηκε λυσσαλέες επιθέσεις στη βουλή όταν πήγε νομοσχέδιο για δόμηση στα 10 και όχι στα 4 στρέμματα για τα εκτός σχεδίου. Όλοι οι βουλευτές και κυρίως οι Πασόκοι μέτρησαν τα …ψηφαλάκια κι όχι την άθλια εικόνα που έχει δημιουργηθεί σε περιοχές μοναδικού φυσικού κάλους με το υπάρχον καθεστώς.

Προφανώς κάνει και λάθη. Και καθυστερεί και λόγω απειρίας παλινωδεί σε πολλά θέματα. Ούτε “αγία της πολιτικής” είναι ούτε θα μας σώσει από τα δεινά μας.

Μήπως όμως αυτή η νοοτροπία που έχει του “δε με νοιάζει η καρέκλα, εγώ θα κάνω και θα πω αυτό που νομίζω σωστό” είναι κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη η σημερινή συγκυρία;

Και μήπως με” τόσο ξύλο που τρώει ” από παραδοσιακά μέσα ακόμα και για φιλολαικές της επιλογές όπως η μη επιβολή παράνομων φόρων ξεμπροστιάζει αυτά που λέμε “οργανωμένα συμφέροντα”;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε