Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ πρέπει να ελεγχθούν και ποινικά…

Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ πρέπει να ελεγχθούν και ποινικά…

Η κατάσταση με τους δανειστές είναι οριακή. Είναι προφανές ότι

Η κατάσταση με τους δανειστές είναι οριακή. Είναι προφανές ότι ως την επόμενη Τρίτη μετά την 5μερη αλλά και τη συνάντηση με τη Μέρκελ στο Βερολίνο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση.

Με δεδομένο ότι οι δανειστές θα επιμείνουν στη σκληρή στάση η Ελλάδα ή θα πρέπει να δεχθεί κάποια επώδυνα μέτρα ή να διαχειριστεί τη ρήξη.
Το σχέδιο των «θεσμών» είναι ξεκάθαρο. Δεν θα μας διώξουν από το ευρώ. Άλλωστε δεν έχουν τρόπο να το κάνουν. Θα «πνίξουν» το τραπεζικό μας σύστημα. Το κάνουν ήδη και θα το ολοκληρώσουν σύντομα.

Πρόκειται για ένα βρώμικο σχέδιο, πολιτικά ανήθικο που αγγίζει τα όρια του ποινικού ελέγχου.
Δεν είναι δυνατό ο επικεφαλής του EUROGROUP Γ. Νταισενμπλουμ να προαναγγέλλει «κούρεμα» καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Γιατί αυτό είπε χθες.

Πρόκειται για δήλωση που προκαλεί ζημία στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Και αυτή τη ζημιά πρέπει να την πληρώσει. Αν υπάρξει νέος κύκλος εκροής καταθέσεων και απώλεια κεφαλαίων θα χρεωθεί στον ολλανδό πολιτικό.
Και πρέπει να ελέγχει γι’ αυτό. Πολιτικά και ποινικά.

Ο δε κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης Μ. Ντράγκι γιατί κατάπιε τη γλώσσα του. Αυτός που είναι ο προστάτης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος πως ανέχεται αυτές τις δηλώσεις;

Δυστυχώς η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο στόχο και ένα σαφές εναλλακτικό σχέδιο αν προχωρήσει στη ρήξη.
Γιατί οι επιπτώσεις από την όποια εξέλιξη θα «πέσουν στις πλάτες» του ελληνικού λαού.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε