Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η έκθεση της Εθνικής για τη δραχμή

Η έκθεση της Εθνικής για τη δραχμή

Ανέκαθεν σε αυτή τη χώρα όταν τα νέα ήταν κακά την πλήρωνε

Ανέκαθεν σε αυτή τη χώρα όταν τα νέα ήταν κακά την πλήρωνε ο…αγγελιοφόρος. Είναι καταγεγραμμένο από τις αρχαίες τραγωδίες του Ευριπίδη και του Σοφοκλή όπου ο μαντατοφόρος των δεινών αποκεφαλιζόταν, μέχρι τις σύγχρονες τραγωδίες του Παπανδρέου, του Καραμανλή και εσχάτως και του Τσίπρα όπου δαιμονοποιείται και καταγγέλλεται.

Τελευταίο παράδειγμα η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις της ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Στο κείμενο περιγράφονται -μάλλον ήπια- ορισμένες από τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης τώρα που υπάρχει ακόμη χρόνος ώστε να αποτραπεί. Κάτι που άλλωστε επιζητά με συντριπτική πλειοψηφία και η κοινή γνώμη που σε όλες τις δημοσκοπήσεις τάσσεται υπέρ της παραμονής μας στο κοινό νόμισμα με ποσοστά που φτάνουν το 80%.

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν είναι πραγματικά ακατανόητες. Γιατί δεν αφορούν στα όσα αναφέρονται στην έκθεση. Αυτά δεν αμφισβητούνται.
Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν γιατί η τράπεζα δημοσιοποίησε την έκθεση της εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Δηλαδή κάποιοι θέλουν την αλήθεια μόνο όταν τους βολεύει. Όταν δεν τους βολεύει ως προς το περιεχόμενο ή ο χρόνο που εκφέρεται θα πρέπει να μην δημοσιοποιείται. Και πρόκειται για τους ίδιους που στα προεκλογικά παράθυρα πιπιλίζουν το γνωστό τσιτάτο “όλη η αλήθεια στο λαό”.

Τελικά…όταν λέμε όλη, ε δεν εννοούμε και όλη!

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε