Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Η τέχνη του εφικτού…

Η τέχνη του εφικτού…

Στην πολιτική αλλά και γενικότερα στη ζωή αυτό που έχει σημασία είναι όχι μόνο να θέλεις αλλά και να μπορείς.

Στην πολιτική αλλά και γενικότερα στη ζωή αυτό που έχει σημασία είναι όχι μόνο να θέλεις αλλά και να μπορείς.
Έτσι ακόμη κι αν δεχθούμε ότι η κυβέρνηση έχει καλή πρόθεση και όχι σχέδιο ελέγχου του τηλεοπτικού τοπίου όπως την κατηγορούν πολλοί, και ότι θέλει πραγματικά να βάλει τάξη, πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί και να το κάνει. Γιατί οι μέχρι τώρα ενέργειές της δείχνουν αδυναμία σχεδιασμού και υλοποίησης και κινδυνεύουν να ευτελίσουν το όλο εγχείρημα στα μάτια της κοινωνίας.
Ο σχεδιασμός για κατάθεση νέου νόμου στη Βουλή πριν δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης αντισυνταγματικότητας του ΣτΕ για τον υφιστάμενο νόμο δημιουργεί κίνδυνο για νέα αντισυνταγματικότητα που θα απαξίωνε πλήρως την όλη κατάσταση. Αλλά και η επιλογή Πολύδωρα με όλες –ακόμη και τις εσωκομματικές- τις αντιδράσεις που προκάλεσε, καταγράφηκε ως άστοχη. Αν κάποιος απαριθμήσει και αξιολογήσει όλα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση από το καλοκαίρι αναρωτιέται που πρέπει να αποδοθούν τόσα πολλά λάθη.
 
Όλα στην πολιτική κρίνονται από το αποτέλεσμα. Οι προθέσεις μπορεί να είναι οι καλύτερες. Μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση αν το αποτέλεσμα δεν τις δικαιώνει τότε αυτό που καταγράφεται είναι η αποτυχία.
Και η κυβέρνηση που επέλεξε να κάνει εμβληματικό της στόχο το θέμα των αδειών κινδυνεύει να κουράσει την ασφυκτιούσα από την καθημερινότητα κοινωνία δείχνοντας ότι παλινωδεί και εν τέλει δεν μπορεί…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε