Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Λιγοστεύουν τα περιθώρια της Ντόρας

Το NewsIt.gr όπως και την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση

Το NewsIt.gr όπως και την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση Αβραμόπουλου υπέρ Σαμαρά, έτσι και αυτή, μετά την ανακοίνωση Σπηλιωτόπουλου υπέρ Μπακογιάννη επιχειρεί με επιστημονικό αλλά και πολιτικό τρόπο να καταγράψει το πρώτο αποτέλεσμα στην μάχη της διαδοχής της ΝΔ.

Το προφανές πολιτικό συμπέρασμα είναι οτι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν παίρνει τα οφέλη που προσδοκούσε και αυτό είναι εύκολα εξηγήσιμο αν δει κανείς την πολύ μεγαλύτερη επιρροή που ασκεί στην βάση της ΝΔ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε σχέση με τον ‘Αρη Σπηλιωτόπουλο.
Επιρροή που πηγάζει από το ηγετικό προφίλ που έχει χτίσει πολύ πιο συστηματικά εδώ και χρόνια.

Το αποτελεσμα της δημοσκόπησης δικαιολογεί απόλυτα αυτό που από μέρες γράφουμε. Οτι δηλαδή η ντόρα Μπακογιάννη παρόλο που προετοιμαζόταν χρόνια γι’ αυτή τη μάχη, δείχνει σε κάθε φάση της ανέτοιμη και αφνιδιασμένη.
Από το ζήτημα του εκλογικού σώματος ως την πολιτική θέση και τις συμμαχίες της, αντί εκείνη να βάλει τους όρους και τις προϋποθέσεις, είναι αυτή που ακολουθεί.

Και επειδή οι μέρες ως την εκλογή λιγοστεύουν, αν δεν κάνει μια εντυπωσιακή κίνηση, δύσκολα θα αντιστρέψει το προδιαγραφόμενο αποτέλεσμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την άλλη πλευρά, καταφέρνει να κάνει τα μειονεκτήματά του πλεονεκτήματα και να ωφελείται από τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται. Εχει υιοθετήσει πια το προφίλ της “ήρεμης δύναμης” που μοιάζει να δίνει στο νεοδημοκράτη, την ελπίδα της…ανάκαμψης.
Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης πάντως, είναι και η άνοδος των ποσοστών του Π. Ψωμιάδη, που σημαίνει οτι πολύ δύσκολα θα υπάρξει νικητής από την πρώτη Κυριακή.

Νίκος Ευαγγελάτος

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε