Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Μεγάλο το φάουλ Παπακωνσταντίνου

Σας το έγραψα από χθες. ‘Οχι ένας αλλά όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί όπως και ο

Σας το έγραψα από χθες. ‘Οχι ένας αλλά όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί όπως και ο νυν, στις κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις τους έχουν παραδεχθεί τη διαφθορά στο δημόσιο.

Και προφανώς το ίδιο έχουν κάνει και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους. Το εαν τους ενοχλούν τα λεγόμενα τους και σπεύδουν να τα αποκηρύξουν είναι δικό τους πρόβλημα.
Απόρησα όμως με ένα πολιτικό που θεωρώ σοβαρό, και πρέπει λόγω της θέσης του να φέρεται με την ύψιστη υπευθυνότητα. Να προσπαθεί να “σβήνει” εντάσεις. ‘Οχι να τις προκαλεί!

Πρόκειται για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακων/νου. Λίγο μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ ο έλληνας υπουργός και χωρίς να γνωρίζει έσπευσε να…διευκρινίσει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup εννοούσε τον Κ. Καραμανλή ως τον πρωθυπουργό που του είπε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.
Μερικές ώρες μετά ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ διευκρίνιζε -προσπαθώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις-ότι ο πρωθυπουργός για τον οποίο έκανε λόγο ήταν τελικά ο Γ. Παπανδρέου, αλλά δεν επρόκειτο για κατ’ ιδίαν συζήτηση παρά για δημόσια δήλωση του!

Απ’ όλη αυτή τη σκιαμαχία μου έμεινε δυστυχώς η αντίδραση του κ. Παπακωνσταντίνου. Γιατί έχω την εύλογη απαίτηση από αυτόν που πέρνει τόσο δύσκολες αποφάσεις που προκαλούν αντιδράσεις, να σκέφτεται δύο φορές πριν μιλήσει και να μην κάνει ανεύθυνες τοποθετήσεις μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει ως αποστολή του να μένει μακρυά από λαικισμούς και πολιτικαντισμούς. Να μπορεί να συνομιλεί αξιόπιστα με όλους και να μη γίνεται μέρος της κρίσης. Πολύ δε περισσότερο να μην την προκαλεί! Η στάση του ήταν ανεύθυνη και αδικεί την προσπαθεια του…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε