Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Μια άλλη αλήθεια για τις φιλελληνικές πορείες στην Ευρώπη

Το σαββατοκύριακο που πέρασε τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης

Το σαββατοκύριακο που πέρασε τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης αλλά και τα ειδησεογραφικά sites -ανάμεσα τους και το newsit- ήταν γεμάτα από τις εικόνες των φιλελληνικών συλλαλητηρίων που έγιναν σε πολλές ευρωπαικές πρωτεύουσες.
Τα πλάνα και οι ήχοι απέπνεαν… λύτρωση. Οι ευρωπαίοι πολίτες καταλαβαίνουν αυτό που οι πολιτικοί δε βλέπουν. Ότι δεν αντέχουμε άλλες οικονομικές θυσίες. Έτσι με τις ελληνικές σημαίες στην πλάτη και υπό τους ήχους του “Ζορμπά” άφησαν τη θαλπωρή του καναπέ τους και βγήκαν στους δρόμους.
Μας έκαναν να νιώσουμε επιτέλους ότι δε μας βλέπουν όλοι σαν τα λαμόγια της Ευρώπης. Σαν τους τεμπέληδες του νότου που τα …κονομάνε χωρίς να δουλεύουν. Ότι αντιλαμβάνονται το τι περνάμε. Ότι κατανοούν το κόστος που πληρώνουμε, ότι δεν αντέχουμε άλλο. Και ότι θα προτάξουν τα στήθη τους για να μην υποστούμε άλλες περικοπές.
Και για όλα αυτά τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη.
Η αλήθεια όμως ήταν ότι να έβλεπε κανείς τα πλάνα με προσοχή θα διαπίστωνε ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν πολύ λίγοι. Μόλις λίγες εκατοντάδες σε κάθε πόλη με εξαίρεση το Παρίσι που μαζεύτηκαν περίπου 1.500 άτομα.
Και πολλοί από αυτούς ήταν Έλληνες μετανάστες. Είναι ζήτημα αν στην Ευρώπη των 300 εκατ. κατοίκων βγήκαν στους δρόμους το περασμένο Σάββατο για να στηρίξουν τους Έλληνες περισσότεροι από 2.000 πολίτες.
Μην αυταπατώμεθα λοιπόν. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί που μας βλέπουν με συμπάθεια αλλά μόνο επειδή δε θέλουν να βρεθούν στη δική μας θέση. Όχι επειδή πιστεύουν ότι έχουμε δίκιο.
Κι όσο κι αν το συρτάκι που χόρευαν στον πύργο του Αιφελ μας εξεγείρει ,η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλουμε…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε