Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο «τυφώνας» Βαρουφάκης….

Ο «τυφώνας» Βαρουφάκης….

Η καρέκλα του υπουργού οικονομικών ήταν πάντα «ηλεκτρική». Στα χρόνια της

Η καρέκλα του υπουργού οικονομικών ήταν πάντα «ηλεκτρική». Στα χρόνια της κρίσης απόγινε.

Όσοι κάθισαν σε αυτή –πλην Στουρνάρα- πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα. Θυμηθείτε π.χ. τους Βενιζέλο, Παπακω/νου, Χαρδούβελη και αναλογιστείτε τη σημερινή τους κατάσταση.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον Γ. Βαρουφάκη. Μόνο που αυτός επειδή δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός θα τερματίσει την πολιτική του σταδιοδρομία αλλά θα έχει δημιουργήσει μια επικερδέστατη ακαδημαϊκή.

Από την πρώτη στιγμή της υπουργικής του θητείας φάνηκε ότι ο Βαρουφάκης θα βρεθεί στο επίκεντρο. Είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν έχει μάθει και δεν μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστής. Θετικός ή αρνητικός. Ή και τα δύο διαδοχικά.

Η είσοδος του στην πολιτική σκηνή ήταν μοναδική. Εξελέγη με την πρώτη, πρώτος σε σταυρούς στην αχανή Β’ Αθήνας με ρεκόρ σταυρών. Κανείς ως σήμερα δεν κατάφερε κάτι ανάλογο.

Γρήγορα και για διάφορους λόγους έγινε το πιο περιζήτητο πολιτικό πρόσωπο του πλανήτη.

Και όπως νομοτελειακά συμβαίνει μεγάλο μέρος της καταιγιστικά θετικής δημοσιότητας μετεβλήθη σε χλευασμό.
Αυτός είναι ο Βαρουφάκης. Κλασική περίπτωση προσωπικότητας που ή λατρεύεις ή σιχαίνεσαι. Πάντως αποκλείεται να σε αφήσει αδιάφορο.

Και σαν τέτοια προσωπικότητα θα συμπεριφερθεί και στη συνέχεια. Δε θα περιμένει να τον διώξει ο Τσίπρας. Ούτως ή άλλως ο πρωθυπουργός δε θα το έκανε ποτέ κατ’ απαίτηση των δανειστών μας.

Ο Βαρουφάκης θα φύγει μόνος του. Ξέρει να παίρνει τη δόξα από την παρουσία του και να μην την αφήνει στους άλλους.

Θα παραιτηθεί από υπουργός και στοιχηματίζω ότι γρήγορα θα παραιτηθεί και από την βουλευτική έδρα για να συνεχίσει την ακαδημαϊκή του πορεία.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε