Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο Βενιζέλος ενώπιον της φιλοδοξίας του…

Η χθεσινή τοποθέτηση του Ε. Βενιζέλου μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί.

Η χθεσινή τοποθέτηση του Ε. Βενιζέλου μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε κατ’ ουσία ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου τελειώνει το έργο της.

Ότι δε θα λάβει πρόσθετα μέτρα εάν αυτό απαιτηθεί και πως θα πρέπει να γίνουν εκλογές για να νομοθετήσει εκ νέου.
Έτσι έθεσε ο ίδιος το όριο στο βίο και τη δράση της κυβέρνησης. Και το έκανε τώρα που πυκνώνουν οι φωνές – ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ – για παράταση του βίου της.

Είναι προφανές από το σύνολο των λεχθέντων από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ότι αισθάνεται κόπωση και φθορά από τα καθήκοντα του. Και εκτιμά ότι όσο ο χρόνος κυλά και απομακρύνεται από τις μνήμες μας ο Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός, μένει αυτός στα μάτια της κοινής γνώμης ως ο κυρίως υπεύθυνος για την πανθομολογούμενη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής.

Άλλωστε αυτή την έντονη αγωνία του για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον φροντίζει να την επαναλαμβάνει σε κάθε εμφάνιση του. Και εκτιμά ότι το “παράθυρο” του χρόνου που μπορεί να τον οδηγήσει τουλάχιστον ως υποψήφιο πρωθυπουργό κλείνει σύντομα άρα θα πρέπει να στηθούν κάλπες το ταχύτερο δυνατό.

Η τακτική αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την κυβέρνηση συνεργασίας. Γιατί αν ο υπουργός που έχει το πιο βαρύ φορτίο δείξει με την στάση του ότι θέτει το προσωπικό του πολιτικό μέλλον υπεράνω του κυβερνητικού έργου, θα πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητο ότι το ίδιο θα θελήσουν να πράξουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι του. Και ειδικά όσοι προέρχονται από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ θα έχουν πολύ περισσότερους λόγους για μια τέτοια στάση αφού “χρεώνονται” με μέτρα που προκάλεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου – Βενιζέλου.

Η χώρα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας εδώ και 18 μήνες. Τους τελευταίους επτά καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός είναι ο κ. Βενιζέλος.
Μόνη κάθαρση γι’ αυτόν είναι να οδηγήσει με τις πράξεις και τις θυσίες του στην έξοδο από την κρίση. Και σ’ αυτό το δρόμο δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές.

Αλλιώς η ιστορία θα είναι πολύ σκληρή…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε