Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Βουλιάζουμε…στα μπόνους

Βουλιάζουμε…στα μπόνους

Η κυβέρνηση εκταμίευσε ένα τεράστιο κονδύλι για να δώσει μπόνους 4000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο του ΟΛΠ!

Τα όσα συμβαίνουν και σήμερα 79 ημέρες πριν η κυβέρνηση της χώρας παρουσιάσει στους δανειστές της τα μέτρα που θα φέρουν την πλήρη ανατροπή στο δημόσιο είναι υπεραρκετά για να πείσουν ότι δεν αντιμετωπίζει με τα ίδια μέτρα και σταθμά όλους τους πολίτες.

Στο υπουργείο Οικονομικών γινόταν σειρά συνεδριάσεων για να αποφασιστούν οι τελικές περικοπές και ρυθμίσεις που αφορούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια στο υπουργείο Μεταφορών ο αρμόδιος υφυπουργός έστελνε την ίδια ώρα κατεπείγον έγγραφο σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ζητώντας να του γνωστοποιήσουν τις κενές τους θέσεις για να μεταταγούν σε αυτές υπάλληλοι του ΟΣΕ.

Ολα αυτά εξελίσσονταν για να μπορέσει η χώρα να πείσει τους ελεγκτές της ότι εξοικονομεί πόρους και να μπορέσει να εκταμιεύσει την επόμενη δόση του δανείου που είναι 15 δις ευρώ.

Και εκείνη την ώρα το υπουργείο που συντονίζει όλο αυτό το έργο, το υπουργείο που αποφάσισε όλες τις εως τώρα περικοπές σε μισθούς, συνταξεις και επιδόματα, το υπουργείο που τα στελέχη τους μας λένε συνεχώς ότι τελείωσαν αυτά που ως τώρα ξέραμε με τις χαριστικές και πελατειακές πρακτικές, εκταμίευε ένα τεράστιο κονδύλι για να δώσει μπόνους 4000 ευρω σε κάθε εργαζόμενο του ΟΛΠ!

Τους τα είχαν “τάξει” από πέρυσι τότε που έκαναν απεργία κατά των κινέζων. Βέβαια από τότε όπως ξέρουμε όλοι καλά περικόπηκαν μέχρι και τα δώρα των συνταξιούχων. Τα μπόνους των καλά αμοιβομένων-όπως έλεγε η ίδια η κυβέρνηση-υπαλλήλων του ΟΛΠ παρέμεναν ανέγγιχτα.

Είναι άραγε αυτός ο τρόπος για να πεισθεί η κοινωνία ότι η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν και οι αποφάσεις της είναι σκληρές αλλά δίκαιες;

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε