Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τη Δευτέρα το πρωί η κρίσιμη συνάντηση για το πακέτο Βαρουφάκη – Διαψεύδουν Αθήνα και Βρυξέλλες ότι απορρίφθηκαν οι ελληνικές προτάσεις

Τη Δευτέρα το πρωί η κρίσιμη συνάντηση για το πακέτο Βαρουφάκη – Διαψεύδουν Αθήνα και Βρυξέλλες ότι απορρίφθηκαν οι ελληνικές προτάσεις

– «Περιμένουμε τις ολοκληρωμένες προτάσεις. Δεν έχουμε απορρίψει τίποτα», λένε οι Βρυξέλλες
– Σε Euroworking Group την Δευτέρα θα παρουσιαστούν κοστολογημένες και ποσοτικοποιημένες οι προτάσεις Βαρουφάκη
– Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις το Eurogroup
– Μια δίλεπτη παρουσίαση έγινε χθες χωρίς συζήτηση, λένε πηγές του ΥΠΟΙΚ στο Newsit
– Διαψεύδει επίσης το υπουργείο Οικονομικών ότι έρχονται κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα

Το πακέτο των 6 μέτρων Βαρουφάκη, όχι μόνο δεν απορρίφθηκε, αλλά ούτε καν συζητήθηκε στο Euroworking group της Τετάρτης. Την κατηγορηματική αυτή απάντηση έδωσαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών στο Νewsit και πρόσθεσαν ότι ο υπουργός Οικονομικών θα εκδώσει κατηγορηματική διάψευση στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με την τρόικα.
Και αυτό έγινε. Το Υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων. Οπως αναφέρεται επίσης σε ανακοίνωση του υπουργείου «Σημειώνεται, επιπλέον, ότι οι αναφορές περί έλευσης κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, είναι εκτός πραγματικότητας».

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι στο Euroworking group έγινε μόνο μία δίλεπτη παρουσίαση των μέτρων του πακέτου Βαρουφάκη χωρίς να γίνει συζήτηση.

Πληροφορίες από άλλες πηγές που έχει στη διάθεσή του το Νewsit υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές προτάσεις θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένες, κοστολογημένες και ποσοτικοποιημένες τη Δευτέρα το πρωί σε προπαρασκευαστική διάσκεψη του Euroworking group και θα συζητηθούν το απόγευμα στο Eurogroup.
Στο μεταξύ για την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων υπάρχουν συνεχείς επαφές ανάμεσα σε τεχνοκράτες της ελληνικής κυβέρνησης και των τριών …θεσμών.

Διαψεύδουν και οι Βρυξέλλες

Δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωναν σήμερα στις Βρυξέλλες πηγές της ευρωζώνης.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφηναν να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις. Παράλληλα, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωναν ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενόψει Eurogroup.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε