Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτίου για κοινωνικό μέρισμα: Κάνουμε ότι δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Φωτίου για κοινωνικό μέρισμα: Κάνουμε ότι δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Τεράστια είναι η “δεξαμενή” των ανθρώπων που έχουν ανάγκη το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η Θεανώ Φωτίου. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε πως την περίοδο 2010-1015 χάθηκε το 30-50% του των εισοδημάτων των Ελλήνων, με τις προηγούμενες κυβερνήσεις να μην κάνουν τίποτα γι αυτό.

«Εμείς φτιάξαμε έναν μηχανισμό για πρώτη φορά στο ελληνικό κράτος προκειμένου να παρακολουθούμε τι κάνουμε όσον αφορά τις προνοιακές πολιτικές” τόνισε η κ. Φωτίου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Documento”.

“Τον μηχανισμό αυτόν οι Έλληνες θα τον βιώσουν στην καθημερινότητά τους σε όλη τη χώρα το 2018» συνέχισε.

“Δεν θα μειώσουμε τα οικογενειακά επιδόματα”

Αναφορικά με τα οικογενειακά επιδόματα η κ Φωτίου λέει ότι «η μνημονιακή υποχρέωση είναι τα δύο επιδόματα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και για το τρίτο και το τέταρτο να γίνουν ένα. Εμείς δεν θέλουμε να θίξουμε το επίδομα που παίρνουν οι τρίτεκνες οικογένειες αλλά θέλουμε να αυξήσουμε το επίδομα για το πρώτο και το δεύτερο παιδί. Όλα αυτά θα γίνουν εφόσον συνεννοηθούμε με τους θεσμούς για τη λεγόμενη αναθεώρηση δαπανών. Από εκεί θα προέλθουν τα κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα».

Για το κοινωνικό μέρισμα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης λέει ότι «δεν αφορά μόνο την ακραία φτώχεια, στην οποία τα μεμονωμένα άτομα υπολογίζεται να έχουν εισοδήματα έως 2.400 ευρώ. Δυστυχώς τα εισοδήματα των πολιτών μειώθηκαν κατά 30-50% από το 2010-2015 και επομένως, σήμερα το 40% του πληθυσμού βρίσκεται εντός των εισοδηματικών κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος που ανακοινώσαμε. Αυτές είναι οι επιπτώσεις της καταστροφής του 25% του ΑΕΠ που συντελέστηκε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις