Πολιτική

Μάκης Βορίδης: Πριν το Πάσχα οι εκλογές και πριν τις Πανελλήνιες οι επαναληπτικές

Πιθανόν πριν τον Πάσχα θα έχουμε εκλογές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο MEGA, ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στα σενάρια για εκλογές, και για τις πιθανές ημερομηνίες που ακούγονται. Αυτές είναι η 26η Μαρτίου και η 2α Απριλίου.

Ανέφερε πως από τι στιγμή που θα γίνει ο πρώτος γύρος των εκλογών θα πρέπει να υπολογιστεί περίπου ένα 20ήμερο μέχρι τις επαναληπτικές, εάν χρειαστούν.

Όπως είπε επίσης, ο δεύτερος γύρος θα είναι πριν τις Πανελλήνιες. Ωστόσο τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Γρίφος» οι μετεκλογικές συνεργασίες

«Γρίφος» δεν είναι μόνο η ημερομηνία των εκλογών αλλά και οι μετεκλογικές συνεργασίες, στην περίπτωση που οι δεύτερες κάλπες δεν βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Στη ΝΔ δεν περνά απαρατήρητη η όλο και μεγαλύτερη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε μία σειρά θεμάτων και το βάθος διακρίνουν ένα… «φλερτ» που μπορεί να οδηγήσει σε μία… επίσημη σχέση.

Στο μεταξύ Τσίπρας και Ανδρουλάκης «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος έχει… πιο ισχυρό προοδευτικό πρόσημο και μεγαλύτερη απήχηση στο κέντρο.

“Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να πάμε μπροστά με μία ισχυρή κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό και πρωταγωνιστή τη δημοκρατική παράταξη” δηλώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Υπό αυτό το πρίσμα η ΝΔ κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της για να πετύχει ισχυρό προβάδισμα στις πρώτες κάλπες, που να δημιουργεί συνθήκες αυτοδυναμίας στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντόρα Μπακογιάννη για Κύπρο: Η Ελλάδα κινήθηκε αμυντικά, έβαλε ασπίδα θωράκισης και ξύπνησε την Ευρώπη
Σε συνέντευξή της, η πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτής της ΝΔ περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ως «ρευστή και επικίνδυνη» και έκρινε ότι η μόνη διέξοδος μπορεί να προκύψει από παρασκηνιακή συνεννόηση ΗΠΑ–Ιράν, προειδοποιώντας για οικονομικές συνέπειες αν ο πόλεμος παραταθεί
Ντόρα Μπακογιάννη 12
Κυριάκος Μητσοτάκης από Αρσάκειο: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι θωρακισμένη και μακριά από αμφισβητήσεις»
Στην εκδήλωση για την επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και στον ρόλο της Κομισιόν ως «τελικού κριτή» του κράτους δικαίου
Μητσοτάκης στο Αρσάκειο
Παύλος Μαρινάκης για Κύπρο και Μέση Ανατολή: «Για ακόμη μία φορά είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την αποστολή φρεγατών και F-16, την αυξημένη επιφυλακή και τους επαναπατρισμούς, ενώ άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για την εκλογική περιφέρεια κατοίκων εξωτερικού και για την «πολιτικοποίηση» των υποκλοπών
Παύλος Μαρινάκης
Πυρά της αντιπολίτευσης για την «εμπλοκή» της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή: Τα δύσπεπτα φασόλια, ο Λουδοβίκος και οι βάσεις των ΗΠΑ
Η συζήτηση στην Ολομέλεια εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση για την κλιμάκωση ΗΠΑ–Ισραήλ με το Ιράν, τον ρόλο των ελληνικών υποδομών και την αμυντική συνδρομή προς την Κύπρο, με το σχέδιο νόμου για την επιστολική ψήφο να περνά σε δεύτερο πλάνο
Βουλή
20