Κόσμος

Νέο σιδηροδρομικό δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας κατασκευάζεται στη βόρεια Κίνα

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα δοθεί στην κυκλοφορία το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας, μήκους 323 χλμ, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του βασικού σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό του έργου.

Το επιβατικό σιδηροδρομικό δίκτυο συνδέει την πρωτεύουσα της επαρχίας Χεμπέϊ, Σιτζιατσουάνγκ με την Τζινάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ. Πρόκειται για τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων που ξεκινά από την Ταϊγουάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σανσί και καταλήγει στο Τσινγκτάο, μία παραθαλάσσια πόλη της επαρχίας Σαντόνγκ.
« Το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων που συνδέει το Σιτζιατσουάνγκ με την Τζινάν έχει ολοκληρωθεί εκτός από ένα τμήμα 17 χλμ στο Σιτζιατσουάνγκ που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή», δήλωσε ο Λιάνγκ Τζένφα, επικεφαλής μηχανικός του έργου.
Η έναρξη λειτουργίας αυτού του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλών ταχυτήτων θα σηματοδοτήσει μία σημαντική πρόοδο στην κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας της χώρας, η οποία περιλαμβάνει τέσσερις γραμμές Βορρά-Νότου και τέσσερις γραμμές Ανατολής-Δύσης.
Η Κίνα έχει ένα τεράστιο και αποτελεσματικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Στο τέλος του 2016, η χώρα διέθετε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο 124.000 χιλιομέτρων, το οποίο είναι το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, με περισσότερα από 22.000 χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό