Κόσμος

Μακρόν: “Είναι ευθύνη μας η συμφωνία του Παρισιού”

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε απόψε ότι η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα είναι μη αναστρέψιμη παρά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ.

“Η συμφωνία του Παρισιού είναι μη αναστρέψιμη και θα εφαρμοστεί διότι είναι ευθύνη μας” τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους μετά τη συνάντηση που είχε στη γαλλική πρωτεύουσα με τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Από την πλευρά του ο Μάικλ Μπλούμπεργκ διαβεβαίωσε ότι οι πόλεις, οι αμερικανικές πολιτείες, οι επιχειρήσεις και οι Αμερικανοί πολίτες “θα τηρήσουν” τις δεσμεύσεις των ΗΠΑ για την προστασία του κλίματος, παρά τις ανακοινώσεις Τραμπ.

“Δεν θα επιτρέψουμε στην Ουάσιγκτον να σταθεί εμπόδιο στην πορεία μας, αυτό είναι το μήνυμα που οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι αμερικανικές Πολιτείες στέλνουν απόψε” υπογράμμισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο κορυφής
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι