Οικονομία

Ραλφ Μπρινκχάους: Πλασέμπο για την Αθήνα η συζήτηση για το χρέος

Ο Ραλφ Μπρινκχάους, αντιπρόεδρος της Κ.Ο της Χριστιανικής Ένωσης, θεωρεί ότι προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, πριν τη συζήτηση για το χρέος.

«Διαφωνούμε για κάτι που μπορεί να είναι ίσως σημαντικό αργότερα, σε 15 με 20 χρόνια» επαναλαμβάνει, μιλώντας στην Deutsche Welle. «Τώρα πρέπει να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στους επενδυτές, να πατήσουν στα πόδια τους οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τη μοναδική ευκαιρία του τουρισμού… Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δώσει πειστικές εξηγήσεις για το τι σχέση έχει η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τα επόμενα 10 χρόνια με τη ελάφρυνση του χρέους, το οποίο πρέπει να επιστραφε,ί ούτως ή άλλως, σε 20, 30 χρόνια…Η συζήτηση για το χρέος είναι πλασέμπο…. Εάν περνούσαμε το χρόνο συζήτησης κάνοντας σκέψεις για το πώς θα ενισχύσουμε την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, τότε θα είχαμε κερδίσει από καιρό πολλά».

Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο της Χριστιανικής Ένωσης αποφεύγει επιμελώς να προβλέψει την έκβαση του Eurogroup. Και δεν ζηλεύει καθόλου τη θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ο υπουργός μας Οικονομικών πρέπει να έχει δύο πράγματα προ οφθαλμών», λέει. «Το πρώτο είναι φυσικά μια λύση για την Ελλάδα, και το δεύτερο, η λύση να είναι αποδεκτή από το γερμανικό κοινοβούλιο και τον γερμανικό λαό. Και οι δύο δεν ενθουσιάζονται με την ελάφρυνση του χρέους. Πρόκειται για μια δύσκολη άσκηση ισορροπίας για τον Σόιμπλε, γι αυτό η απόφαση της 15ης Ιουνίου πρέπει να προκύψει μετά από μεγάλη σκέψη».

Αλλά ούτε για τις συμβιβαστικές προτάσεις Λαγκάρντ θέλει να τοποθετηθεί. Το αφήνει στην κρίση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που θα τις διαπραγματευτεί. «Το επόμενο στάδιο είναι η γερμανική Βουλή, όπου η απόφαση του Eurogroup θα εξεταστεί για το κατά πόσο είναι βιώσιμη» λέει.

«Σε κάθε περίπτωση σημαντικό είναι να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, με χρηματοδοτικη συμβολή και όχι εικονική, πρόκειται για θεσμό που δεν υπάγεται στην ΕΕ, διασφαλίζει κάποια ουδετερότητα».

Πηγή: Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Μετά την «εκεχειρία» στη Μέση Ανατολή: Ξεκινά σήμερα το κρίσιμο μπαράζ συνόδων κορυφής ΝΑΤΟ και ΕΕ – Στο κέντρο οι αμυντικές δαπάνες
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε κατέστησε σαφές ότι το νέο σχέδιο αμυντικών επενδύσεων θα είναι «αποφασιστικής σημασίας» για τη διασφάλιση αποτελεσματικής αποτροπής
O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε
Πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου μετά την εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Τα σενάρια της επόμενης μέρας
Η αγορά πετρελαίου έχει κλονιστεί από την κρίση στη Μέση Ανατολή λόγω των ανησυχιών ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να διαταράξει τις προμήθειες από την περιοχή που αντλεί περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου αργού
The sun sets behind a crude oil pump jack on a drill pad 3
Πτώση στις τιμές του πετρελαίου κατά 6% μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανική βάση στο Κατάρ
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν αρχικά άλμα το βράδυ της Κυριακής μετά τον βομβαρδισμό τριών βασικών πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν από τις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο
Αντλία βενζίνης πάνω σε ιρανική σημαία 2