Κόσμος

Σόιμπλε για Μακρόν: “Τρομερά δύσκολες προκλήσεις μπροστά του”

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε σήμερα ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας είναι αντιμέτωπος με “τρομερά δύσκολες” προκλήσεις, ενώ έκρινε ότι οι προτάσεις του, συμπεριλαμβανομένης αυτής που προβλέπει η ευρωζώνη να αποκτήσει κοινό προϋπολογισμό, θα προϋπέθεταν αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του σε ένα πανεπιστήμιο της Φραγκφούρτης (Όντερ), ο Σόιμπλε συμπλήρωσε: “η Γαλλία είναι τόσο μεγάλη και ισχυρή που δεν χρειάζεται πρώτα να σκέφτεται ποιος μπορεί να τη βοηθήσει”.

Για τον Σόιμπλε, οι προτάσεις του Μακρόν για τον διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης που θα διαχειρίζεται έναν κοινό προϋπολογισμό σημαίνουν πως θα πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες της ΕΕ.

Αντ’ αυτού ο Σόιμπλε δήλωσε ότι δεύτερη καλύτερη επιλογή θα ήταν η μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) στο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο.
Στρεφόμενος στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο Σόιμπλε ανέφερε: “σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας, η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι πιθανόν λίγο υπερβολικά χαλαρή. Για άλλες χώρες μέλη της ευρωζώνης, δεν είναι”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αμάλ Αλαμουντίν κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ λόγω συνεργασίας της με το ΔΠΔ
Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ παρείχε νομικές υπηρεσίες στο δικαστήριο για υπόθεση εγκλημάτων πολέμου κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου και του πρώην υπουργού Άμυνας του Γιόαβ Γκάλαντ
Η Αμάλ Αλαμουντίν με τον σύζυγό της Τζορτζ Κλούνεϊ
Δίκη Έριν Πάτερσον: Το θανατηφόρο γεύμα με τοξικά μανιτάρια στην Αυστραλία – «Τραγικό ατύχημα» λέει η οικοδέσποινα του θανάτου
Κατηγορείται ότι δηλητηρίασε και σκότωσε 3 ανθρώπους, ενώ αποπειράθηκε να σκοτώσει ακόμη έναν - Έκατσε στο τραπέζι τους αλλά έφαγε με διαφορετικού χρώματος πιάτο
Έριν Πάτερσον
Η ανατομία του Κονκλαβίου που θα εκλέξει τον νέο Πάπα: Καρδινάλιοι, ηλικίες, τάγματα και γεωγραφική κατανομή
53 από την Ευρώπη, 37 από την Αμερική, 23 από Ασία, 18 από Αφρική και 4 από Ωκεανία - Στα χρόνια του Πάπα Φραγκίσκου το Κολλέγιο των Καρδιναλίων έγινε λιγότερο ευρωκεντρικό
Η ανατομία του Κονκλαβίου που θα εκλέξει τον νέο Πάπα: Καρδινάλιοι, ηλικίες, τάγματα και γεωγραφική κατανομή