Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Είναι υποχρέωσή μας να μεταφέρουμε τα διαθέσιμα στην ΤτΕ

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρονται στη διαχείριση των πλεονασματικών διαθέσιμων κεφαλαίων του ΟΑΕΔ, για την ορθή ενημέρωση του κοινού, η Διοίκηση του Οργανισμού διευκρινίζει τα εξής:

O ΟΑΕΔ, όπως όλα τα ΝΠΔΔ και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, υποχρεούται βάσει του Α.Ν. 1611/50 όπως ισχύει, να μεταφέρει τα πλεονασματικά διαθέσιμα κεφάλαιά του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Πλεονασματικά διαθέσιμα κεφάλαια θεωρούνται τα ποσά που περισσεύουν μετά την κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού, λαμβανομένων υπόψιν και των προβλεπόμενων εσόδων του.

Με στόχο την βέλτιστη απόδοση των κεφαλαίων του, ο ΟΑΕΔ μεταφέρει περιοδικά ( ή σε τακτά χρονικά διαστήματα) τα πλεονασματικά ποσά σε λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης της ΤτΕ, που προσφέρει πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από τις Εμπορικές Τράπεζες και την δυνατότητα της άμεσης εκταμίευσης των ποσών στο ακέραιο όταν ζητηθούν. Το ύψος του επιτοκίου στο λογαριασμό της Ταμειακής Διαχείρισης στην ΤτΕ για το Β’ εξάμηνο του 2016 ανήλθε σε 3,1487% και αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα και το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το επιτόκιο καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα για το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανέρχεται σε 1,15%.
Ο ΟΑΕΔ θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα ταμειακά διαθέσιμά του, όπως προβλέπεται από το νόμο, με γνώμονα την ασφαλή και βέλτιστη απόδοση τους, προκειμένου να διατίθενται μαζί με τα υπόλοιπα έσοδα του προς όφελος της ανέργων και του κοινωνικού συνόλου.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ραφαέλα Πιτσικάλη: Το μήνυμα της μητέρας της και η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου
Η μητέρα της συνεχίζει την «αποστολή» της αδικοχαμένης Ραφαέλας και προσπαθεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη δωρεά μυελού των οστών
Ραφαέλα Πιτσικάλη
Κλειστό για τρεις μήνες το τμήμα Άρτα - Αμφιλοχία της Ιονίας Οδού προς Αντίρριο μετά την κατολίσθηση
Στις επόμενες περίπου είκοσι ημέρες αναμένεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Ιωάννινα, το οποίο θα λειτουργεί προσωρινά με αμφίδρομη κίνηση, ώστε να εξυπηρετούνται τα οχήματα και προς τις δύο κατευθύνσεις
Κατολίσθηση στην Ιονία Οδό 6