Κόσμος

Αυτό είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο και είναι πολύ ακριβό… [pic]

Το AeroMobil Flying Car, ένα υβρίδιο αυτοκινήτου και αεροπλάνου, είναι πλέον έτοιμο να δεχθεί παραγγελίες από ενδιαφερόμενους αγοραστές. Όμως όποιος το θέλει, θα πρέπει να πληρώσει 1,2 έως 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα πρώτα αυτοκίνητο-πλάνα αναμένεται να παραδοθούν στους πελάτες εντός του 2020, όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία με έδρα τη Σλοβακία σε έκθεση στο Μονακό, όπου παρουσίασε το AeroMobil Flying Car.

Η εταιρεία – μία από τις πολλές που ετοιμάζουν παρεμφερή υβριδικά μέσα μετακίνησης- σχεδιάζει να παράγει σε πρώτη φάση έως 500 τέτοια ιπτάμενα οχήματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το διθέσιο AeroMobil, που έχει σχήμα σταγόνας και υβριδικό κινητήρα, διαθέτει τόσο τέσσερις ρόδες όσο και δύο φτερά αεροπλάνου, τα οποία διπλώνουν, όπως ενός εντόμου, στα πλευρά του οχήματος μέσα σε τρία μόνο λεπτά. Έτσι, μετατρέπεται γρήγορα από αεροπλάνο σε αυτοκίνητο και αντίστροφα.

Η ακτίνα δράσης του στο δρόμο φθάνει τα 100 χιλιόμετρα και στον αέρα τα 750 χιλιόμετρα, ενώ η ταχύτητά του στο δρόμο αγγίζει επίσης τα 100 χιλιόμετρα.

Όμως υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για να είναι κανείς ιδιοκτήτης ενός τέτοιου μέσου. Θα πρέπει να το απογειώνει από κάποιο αεροδρόμιο ή άλλο μέρος με αεροδιάδρομο (και όχι από το δρόμο έξω από το σπίτι του, κάτι που είναι παράνομο), ενώ θα πρέπει προφανώς να διαθέτει τόσο άδεια οδηγού όσο και πιλότου. Ακόμη, το αυτοκίνητο-πλάνο θα υπόκειται στους κανονισμούς που διέπουν τόσο τα αυτοκίνητα όσο και τα αεροπλάνα (και σίγουρα θα αποτελεί ιδανικό τεκμήριο εισοδήματος για τους εφοριακούς…).

Για να κυκλοφορήσουν τέτοια οχήματα, θα πρέπει να διασκεδασθούν οι φόβοι των δημοσίων αρχών και της κοινής γνώμης για τα θέματα ασφάλειας. Οι κυβερνήσεις, που ήδη πρέπει να ρυθμίσουν τη χρήση και λειτουργία των μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων (drones) και των αυτόνομων οχημάτων χωρίς οδηγό, τώρα θα έχουν ένα πρόσθετο πονοκέφαλο: τα αυτοκίνητο-πλάνα.

Ένα βασικό πρόβλημα είναι πώς θα είναι δυνατό να ελεγχθεί η ταυτόχρονη εναέρια κυκλοφορία εκατοντάδων τέτοιων αυτοκίνητο-πλάνων πάνω από τις πόλεις. Όμως οι αναλυτές προβλέπουν ότι, σε πρώτη φάση, μέσα μεταφοράς όπως το AeroMobil θα χρησιμοποιούν για λόγους αναψυχής (και επίδειξης) μόνο άνθρωποι με υψηλό εισόδημα και κάποια μεγάλη έκταση γης εκτός πόλης. Μια μαζική αγορά για τον μέσο καταναλωτή θα αργήσει να υπάρξει – αν υπάρξει ποτέ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αστέγους της Ουάσινγκτον: Μετά την εθνοφρουρά έρχονται πρόστιμα και χειροπέδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας η οποία σύμφωνα με έρευνες δείχνει πως δεν έχει αυξηθεί και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων
Ντόναλντ Τραμπ 14
Νετανιάχου: «Το Ιράν διατηρεί ακόμη 400 κιλά εμπλουτισμένου ουρανίου παρά τους βομβαρδισμούς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις»
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας ζητά να γίνει επαλήθευση σχετικά με την ποσότητα του ουρανίου που διαθέτει το Ιράν - Η ιρανική κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποκαλύψει τα στοιχεία
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 6
Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Ποια τοποθεσία θα επιλέξουν οι δύο ηγέτες – Τι δείχνει η Ιστορία των συναντήσεων κορυφής στο Άνκορατζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα επίσημο στοιχείο για το ακριβές σημείο ή τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνάντησης
Εικόνες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία 3
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 2