Πολιτική

Γοήτευσε η Μαρέβα Μητσοτάκη τον διάδοχο του Γιούνκερ [pics]

Σε μια από τις ωραιότερες γωνιές του Πειραιά, γευμάτισαν παρέα με τις συζύγους τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γιούρκι Κατάινεν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Τα ζεύγη γευμάτισαν στο Μικρολίμανο δίπλα στο κύμα και ειδικά το ζεύγος Κατάινεν φάνηκε ενθουσιασμένο από το σημείο που επελέγη για φαγητό.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ εξετάσθηκαν οι προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η ΕΕ, στα πεδία αρμοδιότητας του κ. Κατάινεν, ιδίως υπό το πρίσμα της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αλλά και των τάσεων προστατευτισμού που ενισχύονται τελευταία στην παγκόσμια οικονομική σκηνή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αξιοποίησης, από τη χώρα μας, των χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει η ΕΕ για την τόνωση της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Πράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο αξιωματούχο για τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι ο Γιούρκι Κατάινεν θεωρείται από πολλούς ως πιο πιθανός διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 2019.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρανίκας για Επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: Ακραία θλίψη – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί
Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά στελέχη από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ραδιούργο του γραφείο που τον οδηγεί από ήττα σε ήττα τα τελευταία χρόνια και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις
Νίκος Καρανίκας
Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου για τις «γκάφες» Ανδρουλάκη: «Ισχυρός αρχηγός αλλά υπάρχουν ζητήματα στην εικόνα του»
Στις επόμενες δημοσκοπήσεις εκτιμάται ότι θα έχει καταγραφεί τόσο η υπόθεση Παπαβασιλείου, όσο και η απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Άννα Διαμαντοπούλου
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Από σήμερα σπίτι της η Αθήνα – Έρχεται η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ – Δεξίωση και πάρτι με το που θα «πατήσει» Ελλάδα
Το βράδυ του Σαββάτου η Γκιλφόιλ θα αναλάβει ρόλο οικοδέσποινας σε μια γιορτή για τα 250 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ 17