Ελλάδα

Με άλλους 47 επαγγελματίες Υγείας ενισχύεται το πρόγραμμα υγειονομικής κάλυψης προσφύγων και μεταναστών

Επιπλέον 47 επαγγελματίες Υγείας είναι στη διάθεση του υπουργείου Υγείας, για την υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας.

Τα ονόματα τους αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και προέκυψαν μετά την επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων της πρώτης φάσης του προγράμματος: «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση – PHILOS» .
Οι προκαθορισμένες θέσεις αφορούν επαγγελματίες υγείας και συγκεκριμένα 8 γιατρούς, 2 επιδημιολόγους, 4 οδοντίατρους, 24 μαίες, 8 διαπολιτισμικούς μεσολαβητές και 1 συντονιστή πεδίου.

Οι 47 συμβασιούχοι έρχονται να προστεθούν στους 426 που έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα και αναμένεται να ενισχυθούν από 64 ακόμα επιλαχόντες, φθάνοντας συνολικά τα 537 άτομα.
Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η δυναμική του δημόσιου συστήματος Υγείας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες, βελτιώνεται σημαντικά η προσπάθεια υγειονομικής φροντίδας του ευάλωτου πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών και επιτυγχάνεται η καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση των δομών φιλοξενίας τους, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο φίλος με εξαπάτησε και μου είπε "δεν είναι τίποτα"» αναφέρει το απολογητικό του υπόμνημα του Άρη Μουγκοπέτρου
Ο παιδικός φίλος του 32χρονου καλλιτέχνη στην κατάθεση του τις προηγούμενες ημέρες αρνήθηκε πως ήταν δική του η κροτίδα, ισχυριζόμενος πως την βρήκε στο κέντρο διασκέδασης
Ο Άρης Μουγκοπέτρος μαζί με τον 32χρονο φίλο του που του έδωσε την κροτίδα 2
Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε τάξη δημοτικού σχολείου στα Φιλιατρά Μεσσηνίας – Είχαν γίνει εργασίες συντήρησης μέσα στο Πάσχα
Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος μαθητής - Οι δάσκαλοι αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο κτίριο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υγρασία
Κατάρρευση οροφής σε σχολείο στα Φιλιατρά 3