Ελλάδα

ΔΕΗ: Απεργίες ξεκινά η ΓΕΝΟΠ για τις πωλήσεις μονάδων της επιχείρησης

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης που συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Ο κ. Αδαμίδης επιβεβαίωσε την προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων (όχι και υδροηλεκτρικών σε αυτή τη φάση), χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί ακόμη το χαρτοφυλάκιο που θα πουληθεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ η όποια λύση συμφωνηθεί θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή, ενώ ο ίδιος καλεί σε συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις τους φορείς της κοινωνίας, τουλάχιστον της Δυτικής Μακεδονίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «όπως έγινε και το 2014».

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί, ότι επίσημη ενημέρωση θα γίνει όταν υπάρξει συμφωνία, αλλά και ότι για τις εξελίξεις κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν φορείς όπως η ΓΕΝΟΠ και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας όπου βρίσκεται το ενεργειακό κέντρο της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη και βουλευτές της περιοχής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών στη Νέα Μάκρη μεταξύ Τούρκων μαφιόζων
«Βλέπουμε κατά μεσής του δρόμου στη Λεωφόρο Μαραθώνος και στη συμβολή με την οδό Πλαταιών, τους δύο Τούρκους μαφιόζους να πυροβολούν εναντίον ενός τζιπ ομοεθνών τους» λέει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος
Τούρκοι
Ράμματα στο μάτι και κάταγμα στο κρανίο φέρει ο 23χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στην Καλαμαριά - Τι έδειξε η ιατροδικαστική
Ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι έπεσε με τα γόνατα και ενώ βρίσκονταν στο έδαφος ένας τον χτύπησε με σφυρί ενώ οι υπόλοιποι τον χτυπούσαν όσο ο ίδιος προσπαθούσε να προστατευτεί βάζοντας τα χέρια του στο πρόσωπο του
Απολογία στον ανακριτή του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία 20χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς
Αφρικανική σκόνη από τον Λυκαβηττό - «Επιμένει το φαινόμενο, παρά τους βοριάδες» λέει ο Λαγουβάρδος
Η σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Παρασκευή, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, ενώ από το Σάββατο η σκόνη θα απομακρυνθεί πλήρως από την ατμόσφαιρα.
Αφρικανική σκόνη