Ελλάδα

Διαμαρτυρία αύριο των εργολαβικών εργαζόμενων στα νοσοκομεία στο υπουργείο Υγείας

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, προγραμματίζουν για αύριο (02.03.2017) οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «με την κατάπτυστη μοριοδότηση που προβλέπει ο Νόμος 4430/2016 τους πετάνε στα σκουπίδια".

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ο νόμος δίνει σαφές προβάδισμα στους ανέργους (300 μόρια για έξι μήνες ανεργία) και όχι στους εργολαβικούς εργαζόμενους. Ταυτόχρονα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρόσληψης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν ελληνική ιθαγένεια ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο υπουργός Υγείας αν και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στη μοριοδότηση, οι οποίες θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας, «ξεκαθάρισε ότι δεν θα διασφαλίζουν την εργασία των υπαρχόντων εργολαβικών εργαζόμενων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα μηνύματα που έστελνε ο γυμνασιάρχης από την Σάμο που κατηγορείται για βιασμό ανήλικων - «Οι γάμπες σου είναι όμορφες»
Μαθητής κατήγγειλε πως ο γυμνασιάρχης του έταξε χαρτζιλίκι πριν ζητήσει να του κάνει μασάζ στα πόδια - «Μου είπε ότι θα μου κάνει δώρο ποδοσφαιρικά παπούτσια και ταξίδι με το σκάφος του»
Άνδρας
Φωτιές σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Φωκίδα και Βόνιτσα: Απανωτά μηνύματα 112 – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα
Δύσκολη αναμένεται και η σημερινή μέρα καθώς οι άνεμοι πνέουν ισχυροί και ήδη από το πρωί η Πυροσβεστική δίνει μάχη σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα
Φωτιά στη Ζάκυνθο
Ανανεώθηκε πριν 21 λεπτά