Κόσμος

Σπουδαία ανακάλυψη! Βρήκαν απομεινάρια 4,2 δισ. ετών από τον αρχικό φλοιό της Γης!

Μια ομάδα Αμερικανών και Καναδών ερευνητών βρήκε ίχνη του αρχικού φλοιού της Γης που χρονολογείται πριν από τουλάχιστον 4,2 δισεκατομμύρια χρόνια και θα μπορούσαν να βοηθήσουν να εξηγήσουμε ένα τεράστιο κενό στη γεωλογική εξέλιξη του πλανήτη μας.

Ο φλοιός της Γης είναι ένα 10-40 χιλιομέτρων βαθιά στερεό στρώμα που βρίσκεται στην κορυφή του παχύρρευστου μανδύα και λιωμένου πυρήνα. Ο υπάρχων φλοιός πάνω στον οποίο βρίσκονται όλες οι πόλεις, οι χώρες, οι ήπειροι και οι ωκεανοί μας δεν είναι ο πρώτος του πλανήτη.

 

 

Πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, όταν η Γη ήταν ακόμα σε νηπιακό στάδιο, μια πιο αρχαία κρούστα κάλυπτε τον πλανήτη. Αυτή η κρούστα έλιωσε πίσω στο εσωτερικό του πλανήτη πριν από πολύ καιρό λόγω των τεκτονικών πλακών ή μεταμορφώθηκε σε νέα βράχια.

Τα παλαιότερα τμήματα του τρέχοντος φλοιού έχουν χρονολογηθεί πριν από 2,7 δισεκατομμύρια χρόνια. Δεδομένου ότι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Γη είναι πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, αυτό αφήνει ένα τεράστιο κενό μεταξύ της γέννησης του πλανήτη μας και του σχηματισμού του.

 

 

Ωστόσο μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα και το Carnegie Institution στην Ουάσιγκτον βρήκαν στοιχεία μιας παλιότερης κρούστας που χρονολογείται πριν από 4,2 δισεκατομμύρια χρόνια.

“Η Γη ανακυκλώνεται πάντα σβήνοντας τα αρχεία των αρχικών σταδίων της”, εξηγεί ο Jonathan O’Neil από το Πανεπιστήμιο της Οτάβα. “Αποδείχτηκε δύσκολο να βρούμε απομεινάρια αυτής της αρχαίας κρούστας, αλλά τώρα μας δίνεται η δυνατότητα να ανιχνεύσουμε την παρουσία της αρχαίας κρούστας που μετασχηματίστηκε σε παλιά πετρώματα”.

Πηγή: RT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι