Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με 16,5%

Μια ακόμη δημοσκόπηση στην οποία καταγράφεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στο φως. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτή τη φορά, προηγείται με 16,5%.

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll, που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 14,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,7%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%. Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, αυτά είναι τα κόμματα που θα έμπαιναν στη Βουλή.

Αντίθετα, οριακά εμφανίζονται η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ ποσοστό 2% καταγράφουν οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑΕ και η Ανταρσύα, με το Ποτάμι να… κατρακυλά στο 1%.

Παράλληλα, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τον Στέργιο Καλπάκη προτείνει για γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος
Για την θέση του γραμματέα αναμένεται να προτείνει τον πρώην εκπρόσωπο τύπου Στέργιο Καλπάκη, για εκπρόσωπο Τύπου τον Κώστα Ζαχαριάδη ενώ για την θέση της αναπληρώτριας γραμματέως του κόμματος, την Αναστασία Σαπούνια
Ο Στέλιος Καλπάκης 2