Κόσμος

“Πόλεμος” Αυστρίας – Τουρκίας λόγω Ερντογάν!

Εκρηκτικό είναι το κλίμα, εδώ και λίγες ώρες, ανάμεσα στην Αυστρία και την Τουρκία μετά από δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ, ο οποίος είπε πως δεν είναι ευπρόσδεκτος στη χώρα ο Ερντογάν πριν από το δημοψήφισμα! Η Τουρκία απάντησε σχεδόν αμέσως!

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι η Τουρκία «δεν θεωρεί ευπρόσδεκτες» τις δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Ερντογάν στην Αυστρία πριν από το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα δεν αφορά την Αυστρία, τόνισε ο Κουρτουλμούς.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κουρτς ανέφερε στην εφημερίδα Heute: «Οι εμφανίσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας (στην Αυστρία από τον Ερντογάν) δεν είναι ευπρόσδεκτες».

Ο Κουρτς τόνισε επιπλέον ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους μπορεί να επισκεφθεί την Ευρώπη και την Αυστρία στο πλαίσιο των διμερών επαφών «όπως οποιοσδήποτε άλλος ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος», προσθέτοντας ωστόσο ότι η Βιέννη απορρίπτει κάποιον που θα μεταφέρει στην Αυστρία την προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα του και μαζί την πόλωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασιλιάς Κάρολος νιώθει προδομένος με τον πρίγκιπα Χάρι: «Δεν σεβάστηκε τη θεσμική ουδετερότητα του πατέρα του»
Ο Χάρι κατηγόρησε ευθέως τον πατέρα του για το ότι δεν του μιλάει και δήλωσε πως «δεν βλέπει πιθανότητα να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά του»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Ζελένσκι: Θεατρινισμός Πούτιν η τριήμερη κατάπαυση πυρός – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ξένων ηγετών στη Μόσχα»
«Κανείς δεν θα βοηθήσει τον Πούτιν να παίξει αυτό το παιχνίδι για να δημιουργήσει μία ήπια ατμόσφαιρα για την έξοδο του από την απομόνωση στις 9 Μαΐου»
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 7
11 νεκροί, ανάμεσά τους και τρία παιδιά από επίθεση του Ισραήλ σε καταυλισμό στη Λωρίδα της Γάζας
Ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα
Πολλοί νεκροί από Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα