Κόσμος

“Πόλεμος” Αυστρίας – Τουρκίας λόγω Ερντογάν!

Εκρηκτικό είναι το κλίμα, εδώ και λίγες ώρες, ανάμεσα στην Αυστρία και την Τουρκία μετά από δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ, ο οποίος είπε πως δεν είναι ευπρόσδεκτος στη χώρα ο Ερντογάν πριν από το δημοψήφισμα! Η Τουρκία απάντησε σχεδόν αμέσως!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι η Τουρκία «δεν θεωρεί ευπρόσδεκτες» τις δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Ερντογάν στην Αυστρία πριν από το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα δεν αφορά την Αυστρία, τόνισε ο Κουρτουλμούς.

Νωρίτερα σήμερα, ο Κουρτς ανέφερε στην εφημερίδα Heute: «Οι εμφανίσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας (στην Αυστρία από τον Ερντογάν) δεν είναι ευπρόσδεκτες».

Ο Κουρτς τόνισε επιπλέον ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους μπορεί να επισκεφθεί την Ευρώπη και την Αυστρία στο πλαίσιο των διμερών επαφών «όπως οποιοσδήποτε άλλος ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος», προσθέτοντας ωστόσο ότι η Βιέννη απορρίπτει κάποιον που θα μεταφέρει στην Αυστρία την προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα του και μαζί την πόλωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Γκέι ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας κι ο σύζυγός του κατηγορούνται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών
Ο επιχειρηματίας είναι ένας από τους πρώτους που έκαναν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας στη Βρετανία - Αντιμέτωπο με βαριές κατηγορίες βρίσκεται το ζευγάρι
Ζευγάρι ομοφυλόφυλων στη Βρετανία