Ελλάδα

ΑΔΕΔΥ για τον γιο της Ρούπα: Άμεση παράδοση του εξάχρονου στους συγγενείς

Ο ένας μετά τον άλλον, φορείς και προσωπικότητες παίρνουν θέση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την τύχη του εξάχρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη και την παρατεταμένη κράτησή του από τις αρχές.

Μεταξύ άλλων και η ΑΔΕΔΥ, καταδικάζει “την απαράδεκτη πράξη για την μη άμεση παράδοση του εξάχρονου παιδιού της Παναγιώτας Ρούπα στους συγγενείς των γονιών του.

Η μη παράδοση του παιδιού στους συγγενείς του είναι απάνθρωπη εκδικητική πράξη που καταστρατηγεί βάναυσα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να παρακαμφθεί τώρα κάθε γραφειοκρατική αγκύλωση και να παραδοθεί το παιδί αμέσως στους συγγενείς του, στα μοναδικά, δηλαδή, πρόσωπα που του εμπνέουν ασφάλεια και προστασία.

Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να αναλάβει τώρα κάθε πρωτοβουλία ώστε να δοθεί λύση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος για την παρέα των 4 που θάφτηκαν κάτω από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια όρη - «Ήταν όλοι έμπειροι ορειβάτες»
Πρόκειται για το πιο φονικό ορειβατικό δυστύχημα μετά το 2004 - «Όταν η ώρα πήγε 5 και καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν αυτές ώστε κάποιος να προσεγγίσει την κορυφή, ανησύχησα» λέει φίλος τους ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας για τη δέσμευση των λογαριασμών του: «Έχω υποβάλλει κανονικά και νόμιμα δηλώσεις»
«Πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα να ρωτήσω τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς μου και μου είπαν ότι έχουν δεσμευτεί από το ελληνικό FBI για οικονομικό έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας 22