Οικονομία

Πόθεν έσχες: Ψηφίστηκε η παράταση μέχρι 13 Απριλίου

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία με την οποία παρατείνεται μέχρι τις 13 Απριλίου η υποβολή των πόθεν έσχες και των δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης και Διαφάνειας. Υπέρ της παράτασης ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων, ενώ «παρών» ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία ενόψει της έκδοσης απόφασης του ΣτΕ μετά την προσφυγής των Δικαστικών Ενώσεων κατά της υπουργικής απόφασης για ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από τους δικαστές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από την πλευρά του υποστήριξε πως η παράταση αυτή είναι αναγκαία ώστε να εκδοθεί και να καθαρογραφεί η σχετική απόφαση του ΣτΕ, ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητες και υπερβολικές τις ανησυχίες, που εκφράζουν κάποιες κατηγορίες υπόχρεων, περί διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων.

Εξήγησε δε, πως δεν δημοσιεύονται και δεν αναρτώνται στο Διαδίκτυο οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των δικαστών, όπως ισχύει για τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Προσέθεσε, εξάλλου πως ο πολιτικός κόσμος, ευχαρίστως υποβάλλει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και δεν ζήτησε καμία παράταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομαδιαία άνοδος 4,16%, κέρδη 27,72% από τις αρχές του 2025
Η χρηματιστηριακή αγορά κινείται στο υψηλότερο επίπεδα των τελευταίων 15 ετών από τον Απρίλιο του 2010 και οδεύει να κλείσει και τον Ιούνιο με άνοδο στους δείκτες συμπληρώνοντας τον όγδοο συνεχή ανοδικό μήνα.
Stock market and exchange, chart and numbers
H ΕΕ καλεί σε αύξηση των αμυντικών δαπανών των ευρωπαϊκών χωρών – μελών του ΝΑΤΟ στο 5% του ΑΕΠ
Το επίσημο ανακοινωθέν αναφέρει πως «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τα κράτη μέλη να συντονίσουν μεταξύ τους την εφαρμογή των σχετικών δεσμεύσεων» που ανέλαβαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Αερομαχητικό
Υπογράφηκε νέα ΣΣΕ στον κλάδο παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλου-Πάνω από 10,5% οι αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες
Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επαναφέρει τη συλλογική διαπραγμάτευση στον πυρήνα της εργασιακής ζωής, αποκαθιστά μισθολογικές ανισότητες και θεσμικά δικαιώματα και ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων.
A worker cuts a metal plate inside an industrial tank manufacturing factory on the outskirts of Ahmedabad, India, January 31, 2025.
Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Η Βόρεια Ελλάδα μετασχηματίζεται σε ευρωπαϊκό κόμβο υποδομών, ενέργειας και καινοτομίας»
Ο κος Στουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) ανέφερε πως «η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα σήμερα φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν, ως κόμβος μεταφορών, ενέργειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων
Το λογότυπο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ