Κόσμος

Σκάνδαλο! Ο Φάρατζ ήθελε να πάρει γερμανική υπηκοότητα μετά το Brexit

Ο άνθρωπος που έκανε... καριέρα στις Βρυξέλλες φωνάζοντας κατά της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πολιτικός που εν πολλοίς ηγήθηκε (μαζί με τον νυν υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μπόρις Τζόνσον) της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., ο εθνικιστής Νάιτζελ Φάρατζ πιάστηκε στα... πράσα να προσπαθεί να πάρει διπλή υπηκοότητα. Και ποιά, τη γερμανική!

Τον είδαν να περιμένει στην ουρά για τη διπλή υπηκοότητα στην πρεσβεία της Γερμανίας στο Λονδίνο. Και μάλιστα μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit. Την… περίεργη υπόθεση, που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, φέρνει στο φως η γερμανική εφημερίδα Die Welt με δημοσίευμά της την Τετάρτη (17.08.2016).

Ο 52χρονος Νάιτζελ Φάρατζ εθεάθη στην ουρά των αιτούντων διπλή υπηκοότητα στη γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο σύμφωνα με όσα υποστήριξε νεαρή από την Ολλανδία. Τον είδε, τον γνώρισε και τον… έβγαλε στη φόρα μέσω της σελίδας της στο Facebook. «Είδα τον Νάιτζελ Φάρατζ στην ουρά της γερμανικής πρεσβείας να περιμένει μαζί μου και με άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Νομίζω ότι κατανόησε τι έκανε και προσπαθεί να αποκτήσει σύντομα διπλή υπηκοότητα», έγραψε.

Ωστόσο, το γιατί ο Φάρατζ περίμενε στη συγκεκριμένη ουρά παραμένει άγνωστο, αφού από τη στιγμή που είναι παντρεμένος με Γερμανίδα (έχουν μαζί και δυο κόρες) έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα μόνιμης παραμονής στη Γερμανία.

Απάντηση, ο ίδιος τουλάχιστον, μάλλον δεν προτίθεται να δώσει. Όταν συντάκτης του Buzzfeed του τηλεφώνησε για να τον ρωτήσει τι δουλειά είχε στη γερμανική πρεσβεία και μάλιστα στην ουρά για τη διπλή υπηκοότητα, η απάντηση του Βρετανού πολιτικού ήταν… κοφτή: «Δεν σας αφορά καθόλου». Και έκλεισε το τηλέφωνο!

Σύμφωνα με τη Welt, η βρετανική εφημερίδα Ιndependent έχει πληροφορηθεί από το περιβάλλον του Φάρατζ ότι θεωρεί την εικασία αυτή «μεγάλη σαχλαμάρα. Ο Φάρατζ πήγε στην πρεσβεία για κάποια «ιδιωτική του υπόθεση», υποστηρίζει η πλευρά του. Το θέμα είναι ποιος τον πιστεύει (πια).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6