Οικονομία

Κάνουν κατασχέσεις χιλιάδων λογαριασμών αλλά τους βρίσκουν άδειους

Η ρήση "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" αντιπροσωπεύει πλήρως την κατάσταση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές χιλιάδων οφειλετών του δημοσίου.

Μπορεί το Δημόσιο να στέλνει σωρηδόν τα κατασχετήρια λογαριασμών και να πυκνώνουν και καθημερινά η εφορία ναι κατάσχει κατά μέσο όρο περισσότερο από 1.500 λογαριασμούς οφειλετών, ωστόσο, τους βρίσκουν άδειους!

Το Δημόσιο προσπαθεί να βγάλει τα σπασμένα με τα χρέη να ξεπερνούν τα 90 δισ. ευρώ και σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, η επιδρομή γίνεται όλο και πιο συστηματική και δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε ένταση. Στους πρώτους επτά μήνες του έτους έγιναν 187.000 κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων.

Ο αριθμός των λογαριασμών που ανοίγουν αυξάνεται από μήνα σε μήνα για να φθάσει στις 37.000 κατασχέσεις τον Ιούλιο. Από τους 187.000 λογαριασμούς που ανοίχθηκαν έγινε γνωστό ότι κατασχέθηκαν συνολικά 95 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο τον Ιούλιο εισπράχθηκαν έναντι χρεών 18 εκατ. ευρώ. Το χαρακτηριστικό είναι ότι το 97% των κατασχέσεων αφορά ποσά κάτω από 3.000 ευρώ και το μέσο ποσό κατάσχεσης κυμαίνεται μόλις στα 496 ευρώ ανά λογαριασμό. Με άλλα λόγια οι οφειλέτες δεν έχουν να πληρώσουν!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Πρόστιμα για 8,3 χιλιάδες εικονικά τιμολόγια αξίας 138 εκατ. ευρώ από την ΑΑΔΕ στο α’ 5μηνο του 2025
Ο ειδικός αλγόριθμος της ΑΑΔΕ, που καταγράφει τις κινήσεις των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με τα στοιχεία από το myDATA και την ποιοτική ανάλυση από τους ελεγκτές, οδήγησε στον εντοπισμό σημαντικών υποθέσεων εικονικών τιμολογίων
Close up of young female electronic bank client using calculator in paperwork with accounts bills before providing payment online by laptop. Woman hands at work table with papers accounting sum to pay