Ελλάδα

Αυτό είναι το πρώτο θύμα της γρίπης – Πως θα προστατευτείτε

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και η γρίπη έχει αρχίσει να θερίζει. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και το πρώτο θύμα. Χρειάζεται προσοχή από όλους, ωστόσο, οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να δώσουν περισσότερη βάση και να κάνουν το αντίστοιχο εμβόλιο.

Για την φετινή περίοδο το πρώτο θύμα της γρίπης είναι ένας ηλικιωμένος περίπου 70 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) την περασμένη εβδομάδα τρεις άνδρες ηλικίας 70 έως 72 χρόνων νοσηλεύτηκαν με βαριές επιπλοκές της γρίπης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο ένας απο αυτούς, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε. Και οι τρεις άνδρες, παρά το γεγονός πως ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την γρίπη, δεν είχαν εμβολιαστεί.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί ότι την φετινή περίοδο αναμένεται αυξημένη δραστηριότητα του ιού της γρίπης Α (Η3Ν2), ο οποίος προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένους.

Πως θα προστατευτείτε

Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν την μεγάλη σημασία του αντιγριπικού εμβολίου στη μάχη με τη γρίπη, κυρίως για όλους τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

Η χορήγηση του εμβολίου περιορίζει δραστικά τις βαριές επιπλοκές της γρίπης οι οποίες πλήττουν κυρίως τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνιστούν την χρήση αντιικών φαρμάκων ακόμα κι αν τα συμπτώματα της γρίπης είναι ήπια ώστε να αποφευχθούν οι επιπλοκές.

Πως θα καταλάβετε ότι έχετε γρίπη

Στη γρίπη έχουμε υψηλό πυρετό και ρίγη, βήχα, πονόλαιμο που χειροτερεύει όσο περνούν οι μέρες, έντονες μυαλγίες ενώ νιώθουμε κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι ακόμα και αν έχουν εξασθενήσει τα συμπτώματα. Συχνά μπορεί να συνυπάρχουν και γαστρεντερικά ενοχλήματα, ιδίως στα παιδιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 9
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
5