Πολιτική

Δημοσκόπηση: Πρόωρες εκλογές “βλέπουν” οι Έλληνες! Μεγάλη ανησυχία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

- Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία MRB για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας “Real News”
- Φόβοι των πολιτών για "θερμό" επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία
- Το 77% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα ζωής και το 2017
- 7 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, θα μετανάστευαν σε χώρα του εξωτερικού, εάν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία

Πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017 «βλέπουν» 6 στους 10 Ελληνες πολίτες, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση, που διενήργησε η MRB για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας “Real News”.
Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά πως το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στη χώρα είναι πολύ πιθανό.

Όσον αφορά στους λόγους, που θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 30,6% πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί λόγω σύγκρουσης με τους δανειστές, αλλά και κοινωνικής αναταραχής, το 28,4% θεωρεί ότι η προσφυγή στις κάλπες θα είναι αναγκαστική λόγω απώλειας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της κυβέρνησης, το 19,5% απάντησε ότι θα είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης γιατί θα βρίσκεται σε σύγκρουση με τους δανειστές χωρίς να έχει χαθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και το 11,5% εκτιμά πως θα είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης, λόγω πίεσης από την αντιπολίτευση.

Σε ερώτηση για το τι είναι πιθανότερο να συμβεί το 2017, το 57% εκτιμά πως θα έχουμε εκλογές, με το 20,7% να κάνει λόγο για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 19,9% για άλλη κυβέρνηση συνεργασίας και το 16,4% για κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.


Όσον αφορά στο πώς αισθάνονται οι Ελληνες αυτή τη στιγμή, λίγο πριν μπει η νέα χρονιά, τα πράγματα είναι, λίγο έως πολύ, αναμενόμενα. Ετσι, οι λέξεις που εκφράζουν τους πολίτες είναι «ανησυχία» (σε ποσοστό 63,1%), «φόβος» (47,9%), «οργή» (29,7%) και «ντροπή» (24,3%).
Μάλιστα, η απαισιοδοξία γίνεται εμφανής και από το ότι περίπου 8 στους 10 (ποσοστό 77%) πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα σημερινά επίπεδα ζωής τους και το 2017.
Στα εθνικά θέματα, η αγωνία των πολιτών είναι μεγάλη, καθώς το 61,7% φοβάται ότι θα υπάρξει «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία.
Επίσης, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, 7 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, θα μετανάστευαν σε χώρα του εξωτερικού, εάν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία.

Πηγή: Real News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αντιμετωπίζουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια μετασχηματιστική τεχνολογία» – Η συζήτηση στο Athens Innovation Summit
Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης με προτεραιότητα τους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της πολιτικής προστασίας στην Ελλάδα, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μετρό Συντάγματος μία ημέρα πριν τα «εγκαίνια» της 24ωρης λειτουργίας του
Συνομίλησε με εργαζόμενους στο κέντρο ελέγχου του μετρό και ευχαρίστησε το προσωπικό όλων των μέσων μεταφοράς για τη στήριξή του στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατέθεσε μήνυση κατά του 42χρονου μαστροπού – «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι φίλος μου» έλεγε στα θύματά του
Η μήνυση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχει κατατεθεί εδώ και τρεις μήνες όταν μια γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του μαστροπού και πήγε στην αστυνομία
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 3