Κόσμος

Φόβοι για την τύχη της 7χρονης που τουίταρε από το Χαλέπι

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός διαγραφής του λογαριασμού της 7χρονης Bana Alabed στο Twitter όπου περιέγραφε τη ζωή στο πολιορκημένο Χαλέπι.

Τα tweets της είχαν προσελκύσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς περιέγραφε τη φρίκη του πολέμου στο Χαλέπι. Η 7χρονη Bana Alabed τουίταρε στα αγγλικά με τη βοήθεια της δασκάλας μητέρας της. “Είμαστε σίγουροι πως ο στρατός θα μας συλλάβει. Θα δούμε ξανά ο ένας τον άλλο μια μέρα αγαπημένε κόσμε. Bye. -Fatemah” ήταν το τελευταίο μήνυμα της μητέρας της 7χρονης πριν διαγραφεί ο λογαριασμός την Κυριακή.

Το Χαλέπι, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, έχει χωριστεί στα δύο κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη χώρα. Η Bana ζει στην περιοχή που κυριαρχούνταν από αντάρτες και βομβαρδίστηκε από τον στρατό. Τα στρατεύματα προχώρησαν περισσότερο στα ανατολικά της πόλης κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από σφοδρό βομβαρδισμό.

Ο λογαριασμός της 7χρονης @alabedbana είχε πάνω από 100.000 followers και πόσταρε τόσο η Bana όσο και η μητέρα της Fatemah, εφιστώντας την προσοχή στα δεινά των αμάχων που βρίσκονται παγιδευμένοι στο ανατολικό Χαλέπι. “Η κόρη μου θέλει ο κόσμος να ακούσει τη φωνή μας”, είχε δηλώσει στο BBC τον Οκτώβριο η Fatemah.

“Σήμερα δεν έχουμε σπίτι. Βομβαρδίστηκε και βρέθηκα στα χαλάσματα. Είδα θανάτους και παραλίγο να πεθάνω”, ήταν ένα από τα tweets του Νοεμβρίου. Σε άλλο tweet έγραφε ότι σκοτώθηκε ένας φίλος της όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι της. Σε ένα από τα βίντεο που είχαν ανέβει στον λογαριασμό φαίνεται η Bana με τα αδέρφια της, τον 5χρονο Mohamed και τον 3χρονο Noor, με το μήνυμα “ζωγραφίζω με τα αδέρφια μου πριν έρθουν τα αεροπλάνα. Θέλουμε ειρήνη για να ζωγραφίζουμε”.

“Θα ζήσουμε για πάντα μαζί”, έγραφε σε άλλο tweet όπου είχε αναρτήσει ένα σύντομο βίντεο με τα αδέρφια της στην κρεβατοκάμαρα. Η μικρή Bana είχε τραβήξει την προσοχή της συγγραφέως JK Rowling που της είχε στείλει βιβλία της σειράς Χάρι Πότερ για να διαβάζει.

Πηγή: BBC

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS