Κόσμος

Μακελειό στη Βαγδάτη! Δύο εκρήξεις, τουλάχιστον 21 νεκροί [pics]

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα σε πολυσύχναστη αγορά στον κέντρο της Βαγδάτης προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων και περισσότερους από 40 τραυματίες, έγινε γνωστό από την αστυνομία και τραυματιοφορείς.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, όμως η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στοχοθετεί συχνά αμάχους στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά σε καταστήματα ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην κεντρική περιοχή Σινάκ της Βαγδάτης κατά την πρωινή ώρα αιχμής. Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών είπε στο Ρόιτερς πως η μία έκρηξη οφειλόταν σε καμικάζι βομβιστή ενώ η άλλη σε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Kurdistan24, η δεύτερη βόμβα εξερράγη όταν άνθρωποι είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται για να διασώσουν τους τραυματίες από την πρώτη έκρηξη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτό: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
«Οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ένα ισραηλινό τανκ κάνει ελιγμούς στη Γάζα