Ελλάδα

ΟΓΑ: Οικογενειακό επίδομα και συντάξεις Ιανουαρίου

Αύριο, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Ιανουαρίου 2017 σε 653.003 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Στις πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου 2017 περιλαμβάνεται και η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2017 και του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφαλίστων υπερηλίκων ανέρχεται στο ποσό των 292.644.389 ευρώ.

Εβδομάδα πληρωμών, καθώς την έγκριση του υπουργείου Εργασίας έχουν πάρει τα σχετικά κονδύλια για το οικογενειακό επίδομα τέκνων του ΟΓΑ (4η δόση), την κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου. Οι δικαιούχοι των 30 δήμων του πιλοτικού προγράμματος θα δουν εντός των επόμενων ημερών στους λογαριασμούς τους και τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Ειδικότερα ο ΟΓΑ αναμένεται να πληρώσει σε περίπου 700.000 δικαιούχους για το οικογενειακό επίδομα (επίδομα τέκνων ΟΓΑ και ειδικό πολυτεκνικό επίδομα), ενώ στην κάρτα αλληλεγγυης θα πιστωθούν τα χρήματα σε 120.097 δικαιούχους.

Να σημειωθεί ότι 17.411 δικαιούχοι θα πιστωθούν και τα χρήματα για το επίδομα ενοικίου. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση που υπογράφηκε, εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 175.000.000 ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έτους 2016, καθώς και η έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής στον ΟΓΑ προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός για την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων (Δ τρίμηνο 2016) για το επίδομα τέκνων και πολυτεκνικά επιδόματα, καθώς και για την πληρωμή εκκρεμών αιτήσεων. Η πιθανότερη ημερομηνία καταβολής για το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ είναι η Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού: «Δέχτηκα απειλές εγώ και η οικογένειά μου για την προανακριτική για τα Τέμπη» – Η κατάθεση στο ελληνικό FBI
«Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, ξέρω με ποιους τα ‘χω βάλει», τονίζει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρυστιανού μετά από καταγγελία στο ελληνικό FBI για απειλές που δέχτηκε η ίδια και η οικογένειά της
Η Μαρία Καρυστιανού
39
Ένας 38χρονος κουρέας πνίγηκε στη Χαλκιδική – «Ήταν υγιής και γυμνασμένος, δεν ξέρουμε τι έγινε» λένε οι συγγενείς του
«Είπε στον φίλο του ότι θα έμπαινε να κολυμπήσει γιατί μετά ήθελαν να πάνε για φαγητό και δεν ήθελε να κολυμπήσει μετά με γεμάτο στομάχι» λέει ο αδερφός του άτυχου 38χρονου
Ο 38χρονος που πνίγηκε στη Χαλκιδική 1