Κόσμος

Πούτιν: “Να δω τον Τραμπ αλλά όταν θα είναι επίσημα Πλανητάρχης”

Έτοιμος να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος Πρόεδρος εξήγησε ότι θα ήταν προτιμότερο να “τα έλεγαν” αφού ο πρώτος αναλάβει και επίσημα τα νέα του καθήκοντα ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri και το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV ο Πούτιν επεσήμανε: «Σε ό,τι αφορά μια συνάντηση, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να δώσουμε στον εκλεγμένο πρόεδρο τον χρόνο τουλάχιστον να σχηματίσει την κυβέρνησή του, να αναλάβει την προεδρία και μετά να μιλήσουμε για συνάντηση. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχουν θέματα από την πλευρά μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν έχει κατανοήσει ακόμη τι σημαίνει το σύνθημα «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», το οποίο είχε υιοθετήσει ο Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όμως εξήγησε ότι ελπίζει πως δεν θα υπάρξουν θέματα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο Πούτιν ρωτήθηκε και για τα λόγια του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ και οι κάτοικοί τους είναι εξαιρετικοί. “Αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό την άποψη αυτή. Αναμφίβολα οι ΗΠΑ και αμερικανικός λαός είναι ένα μεγάλο έθνος και ένας μεγάλος λαός, δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού, κανείς δεν το αμφισβητεί, όμως πιστεύω ότι είναι υπερβολικό και δημιουργεί θέμα στις σχέσεις και όχι μόνο με τη Ρωσία”, εξήγησε.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία. “Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε πιο στενά από όλες τις άλλες φορές στο παρελθόν, για πολεμήσουμε την τρομοκρατία”.

Με αφορμή την επίσκεψη του στην Ιαπωνία την Πέμπτη, δήλωσε επίσης, ότι ελπίζει σε μια “πλήρη εξομάλυνση” των σχέσεων της χώρας του με την Ιαπωνία, χαρακτηρίζοντας “αναχρονισμό” την απουσία ειρηνευτικής συνθήκης μεταξύ της Μόσχας και του Τόκιο, 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

“Επιθυμούμε την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεών μας. Η απουσία ειρηνευτικής συνθήκης μεταξύ της Ρωσίας και της Ιαπωνίας είναι ένας αναχρονισμός και αυτός ο αναχρονισμός πρέπει να εξαλειφθεί” τόνισε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί και 70 τραυματίες από βομβαρδισμό σε αεροπορική βάση στην Κολομβία - 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση σε ελικόπτερο
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει σε ποια από τις ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην Κολομβία επιρρίπτουν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης Κάλι έκανε λόγο για «ναρκωτρομοκρατία»
Οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται δίπλα στα συντρίμμια μετά την έκρηξη ενός φορτηγού οχήματος κοντά σε μια βάση της Αεροδιαστημικής Δύναμης, η οποία προκάλεσε πολλαπλά θύματα στην Κολομβία
Τραμπ: Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία – Ο Ζελένσκι επιτίθεται στον Πούτιν που εξακολουθεί να βομβαρδίζει
«Τα σήματα που στέλνει η Ρωσία» υποδηλώνουν ότι προσπαθεί να αποφύγει μία διμερή συνάντηση, λέει ο Ζελένσκι - Οι όροι του Πούτιν για επίτευξη ειρήνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ
2
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1