Ελλάδα

Ασφαλιστικές εισφορές ΟΓΑ: Η καταληκτική ημερομηνία

Έως τις 30 Δεκεμβρίου 2016, έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές του Α΄ εξαμήνου 2016.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι, από χθες, ξεκίνησε η αποστολή των ειδοποιήσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Α΄ εξαμήνου 2016, των αυτοτελώς απασχολούμενων ασφαλισμένων του ΟΓΑ και των εργατών γης, οι οποίες πρέπει να εξοφληθούν έως 30 Δεκεμβρίου 2016. Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού μπορούν να εξοφλήσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, μέσω του τραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω e-banking.

Στα ειδοποιητήρια με ληξιπρόθεσμες οφειλές περιλαμβάνεται προσαύξηση του ν. 4152/2013 (επιτόκιο 8% ετήσιο), από την 1η του μηνός που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως την 30-12-2016.

Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στην παλιά ρύθμιση με τριμηνιαία καταβολή δόσεων, θα λάβουν τρεις ειδοποιήσεις. Οι δύο αφορούν στις δόσεις Α΄ και Β΄ τριμήνου 2016 και η τρίτη στην τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά του Α΄ εξαμήνου 2016, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των ειδοποιητηρίων την 30/12/2016.

Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στις ηλεκτρονικές ρυθμίσεις (100 δόσεις, «Νέα Αρχή» και «Πάγια») και τηρούν τους όρους αυτής, δεν θα λάβουν ειδοποίηση καταβολής τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς Α΄ εξαμήνου 2016. Η καταβολή της τρέχουσας εισφοράς Α΄ εξαμήνου 2016 θα γίνει ταυτόχρονα με την πληρωμή της δόσης του μηνός Δεκεμβρίου 2016. Για το σκοπό αυτό, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το έντυπο πληρωμής από τη σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr/ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Υπηρεσίες προς το κοινό/Εκτύπωση εντύπων ρυθμίσεων).

Ασφαλισμένοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 ευρώ, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, θα λάβουν ειδοποιητήριο μόνο με την τρέχουσα ασφαλιστική εισφορά. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν, σύμφωνα με τις διατάξεις της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων του ν. 4152/2013 μέσα από τη σχετική διαδικτυακή εφαρμογή (www.oga.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Υπηρεσίες προς το κοινό/Υποβολή αίτησης πάγιας ρύθμισης).

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΓΑ καλεί τους ασφαλισμένους να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές, προκειμένου να έχουν δικαίωμα στις παροχές υγείας και αγροτικής εστίας και να μην επιβαρύνονται με το ετήσιο επιτόκιο του ν. 4152/2013. Όπως διευκρινίζει ο ΟΓΑ, πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας 30-12-2016, δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί παράταση.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χριστούγεννα στα μπλόκα οι αγρότες: Στην άκρη τα τρακτέρ, ανοιχτές οι λωρίδες κυκλοφορίας, νέα σύσκεψη έως την Κυριακή
Τα οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη ακολουθούν διαδρομή μέσω της πόλης της Λάρισας, από την παλαιά εθνική οδό, και στη συνέχεια επανέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον κόμβο της Γυρτώνης
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο
Το φιλμ των 8mm μάς ταξιδεύει στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 1962 - Βλέπουμε πλάνα από το δέντρο στην Πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο και τον κόσμο στα καταστήματα σε Πανεπιστημίου και Σταδίου
Χριστούγεννα στην Αθήνα του 1962
Καιρός αύριο: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε διάφορες περιοχές
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 με 16, στα δυτικά τους15 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός