Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Κάηκε η Καλιφόρνια! Ξεσηκωμός φοιτητών [pics, vids]

Δεν είχε περάσει παρά λίγη ώρα από τη στιγμή που ο... θεσμικός Ντόναλντ Τραμπ είχε εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ. Και φοιτητές στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας αλλά και αλλού ξεσηκώθηκαν. «Δεν είσαι δικός μου πρόεδρος».

Διαδηλωτές πυρπόλησαν ομοίωμα του Τραμπ, λάστιχα αυτοκινήτων, κάδους απορριμμάτων και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων στο κέντρο του Οκλαντ, πόλη έξω από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Ένας διαδηλωτής χτυπήθηκε από αυτοκίνητο σε εθνική οδό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Berkeley οργάνωσαν διαμαρτυρία στην πανεπιστημιούπολη.

Διαδηλώσεις κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ έγιναν επίσης πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Davis, όπου οι φοιτητές έκλεισαν δρόμους και έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα κατά του Τραμπ: «Δεν είσαι εσύ η Αμερική, εμείς είμαστε η Αμερική».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters, Eurokinissi
, twitter

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αισιόδοξος ο Τραμπ: Πιο κοντά σε λύση για την Ουκρανία από ποτέ – «Πολυεθνική δύναμη» στην περιοχή ζητά η ΕΕ
Οι ευρωπαϊκές χώρες πρότειναν να ηγηθούν μιας «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία και να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό που θα περιοριστεί σε 800.000 ένστολους
Ντόναλντ Τραμπ
Βρετανία: «Περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν», δηλώνει ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων
Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των απειλών, ιδίως από την πλευρά της Ρωσίας που έχει κλιμακώσει την επιθετικότητά της μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Κατεστραμμένα κτίρια στην Ουκρανία